Gevaarlijke stoffen Microfibres eindelijk weg

1 april 2021 - 11:30 | auteur: Johan Van Bever

Jarenlang gebeurde niets voor de beveiliging van de leegstaande Microfibres-site in Laarne. De nieuwe eigenaar heeft nu wel maatregelen genomen.

De afgelopen jaren volgden de incidenten op de site elkaar in snel tempo op. Het ging dan telkens om vandalisme en brandstichting. Begin maart gebeurde het opnieuw. Toen werd brand gesticht in een bureelruimte en werd in een loods een open vat met verf omgegooid. Drie jaar geleden stuurde de gemeente al een brief aan de toenmalige curator met de melding dat er regelmatig jongeren diefstallen en vandalisme pleegden. De gemeente vroeg toen met aandrang om de site te beveiligen en onbereikbaar te maken voor onbevoegden. Er gebeurde niets, jarenlang bleef er zelfs een ammoniaktank van 4.000 liter staan.

Intussen is er wel beterschap. De ammoniaktank werd verwijderd maar er bleven nog enkele vaten staan met stoffen die niet gevaarlijk zijn. Na de recente brand werd een nieuwe brief gestuurd naar de nieuwe eigenaar en er werden meteen twee firma’s aangeschreven die al een plan van aanpak opstelden om alle stoffen te verwijderen. Omdat de nieuwe eigenaar geen productenlijst had gekregen van de curator moesten die firma’s eerst allerlei staalnames uitvoeren om het gevaar in kaart te brengen. Eerstdaags zal er een firma aangeduid worden die de opruimingswerken zal uitvoeren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MARTIN GARRIX, BONO & THE EDGE

We Are The People
00:50

DOROTHEE VEGAS & LIKE MAARTE & BELLE PEREZ

Enamorada
00:46

MILK INC., SILVY

I Don't Care
00:43

MAKSIM

Zonder Mij
00:40

POST MALONE, DOJA CAT

I Like You (A Happier Song)
Bekijk meer platen