Gevaarlijke stoffen Microfibres eindelijk weg

Johan Van Bever
1 april 2021 - 11:30
Gevaarlijke stoffen Microfibres eindelijk weg

Jarenlang gebeurde niets voor de beveiliging van de leegstaande Microfibres-site in Laarne. De nieuwe eigenaar heeft nu wel maatregelen genomen.

De afgelopen jaren volgden de incidenten op de site elkaar in snel tempo op. Het ging dan telkens om vandalisme en brandstichting. Begin maart gebeurde het opnieuw. Toen werd brand gesticht in een bureelruimte en werd in een loods een open vat met verf omgegooid. Drie jaar geleden stuurde de gemeente al een brief aan de toenmalige curator met de melding dat er regelmatig jongeren diefstallen en vandalisme pleegden. De gemeente vroeg toen met aandrang om de site te beveiligen en onbereikbaar te maken voor onbevoegden. Er gebeurde niets, jarenlang bleef er zelfs een ammoniaktank van 4.000 liter staan.

Intussen is er wel beterschap. De ammoniaktank werd verwijderd maar er bleven nog enkele vaten staan met stoffen die niet gevaarlijk zijn. Na de recente brand werd een nieuwe brief gestuurd naar de nieuwe eigenaar en er werden meteen twee firma’s aangeschreven die al een plan van aanpak opstelden om alle stoffen te verwijderen. Omdat de nieuwe eigenaar geen productenlijst had gekregen van de curator moesten die firma’s eerst allerlei staalnames uitvoeren om het gevaar in kaart te brengen. Eerstdaags zal er een firma aangeduid worden die de opruimingswerken zal uitvoeren.

Laatst gespeeld op Accent

09:55
cover of LIGHTHOUSE FAMILY with High

LIGHTHOUSE FAMILY

High
09:52
cover of 2 UNLIMITED with No Limit

2 UNLIMITED

No Limit
09:47
cover of THE CONNELLS with

THE CONNELLS

'74-'75
09:42
cover of MISS PEPPERMINT with Welcome to Tomorrow

MISS PEPPERMINT

Welcome to Tomorrow
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.