Gezocht: Werken van Albert Baertsoen

Gepost door Johan Van Bever op 21 december 2021 - 14:29

Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) gaat op zoek naar onbekende werken van de Gentse schilder Albert Baertsoen (1866-1922).

Van september 2022 tot september 2023 viert het MSK feest. Het museum bestaat dan 225 jaar, de vriendenvereniging van het museum blaast 125 kaarsjes uit. Met een jaar vol tentoonstellingen, buurtactiviteiten en evenementen zoomt het museum in op zijn lange geschiedenis. Komend voorjaar wordt het volledige programma bekendgemaakt.

Als opener voor het Feestjaar trekt het MSK voluit de Gentse kaart. In samenwerking met de Universiteit Gent zet het met een expo de schilder, tekenaar en graficus Albert Baertsoen in de kijker. Hij was een telg uit een Gentse fabrieksfamilie en een van de belangrijkste spelers in de Belgische en internationale kunstscene van het fin de siècle.

Wie schilderijen en tekeningen van Baertsoen heeft, kan contact opnemen met dr. Johan De Smet, hoofd tentoonstellingen van het MSK en co-curator van de tentoonstelling, via johan.desmet@stad.gent of 0473 65 88 52, discretie gegarandeerd.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MAXIM LANY & SYLVAIN ARMAND

Trippin (Radio Mix)
22:49

AXWELL & INGROSSO

On My Way
22:44

THE BLESSED MADONNA

Shades Of Love (feat. The Joy)
22:41

DA HOOL

Meet Her At The Love Parade
22:34

SPACE 92

Reaktor
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.