Giflegger gevat in Sint-Lievens-Houtem

16 juli 2022 - 9:12 | auteur: Johan Van Bever

De gemeente wordt geregeld geconfronteerd met vergif op verschillende locaties op de trage wegen, specifiek gelegd om honden en katten te treffen, maar ook gevaarlijk voor kinderen. De politie heeft hier onderzoek naar gedaan en dit heeft resultaat opgeleverd.


“De politie heeft een huiszoeking uitgevoerd bij een man uit Sint-Lievens-Houtem als gevolg van een onderzoek naar het plaatsen van vergif langs trage wegen in de omgeving van Vlierzele en Letterhoutem,” vertelt burgemeester Tim De Knyf. “De huiszoeking heeft bezwarend materiaal opgeleverd en het dossier wordt overgemaakt aan het parket.”


“We hebben al langere tijd problemen met gif dat hier en daar opduikt langs onze trage wegen, met alle risico’s van dien voor honden en kinderen. De gemeente heeft alle meldingen en informatie steeds doorgegeven aan de politie, die samen met de natuurinspectie een onderzoek zijn gestart, dat nu dus een verdachte heeft opgeleverd. Er werd mij door enkele burgers al eens een naam doorgegeven maar het blijkt nu toch om een andere persoon te gaan. De huiszoekingen werden uitgevoerd bij een Houtemnaar van middelbare leeftijd die een jager en sportschutter is. Dat de dader nu gevat is hebben we te danken aan alerte buurtbewoners en doorgedreven speurwerk van politie en natuurinspectie.”

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

POMMELIEN THIJS

Meisjes Van Honing
04:37

MEAU

Dat Heb Jij Gedaan (Dj REsound Remix)
04:34

FRIMOUT

Je hebt het me beloofd
04:31

SHAWN MENDES

When You're Gone
04:28

PURPLE DISCO MACHINE, MOSS KENA & THE KNOCKS

Fireworks
Bekijk meer platen