Giflegger gevat in Sint-Lievens-Houtem

Gepost door Johan Van Bever op 16 juli 2022 - 9:12

De gemeente wordt geregeld geconfronteerd met vergif op verschillende locaties op de trage wegen, specifiek gelegd om honden en katten te treffen, maar ook gevaarlijk voor kinderen. De politie heeft hier onderzoek naar gedaan en dit heeft resultaat opgeleverd.


“De politie heeft een huiszoeking uitgevoerd bij een man uit Sint-Lievens-Houtem als gevolg van een onderzoek naar het plaatsen van vergif langs trage wegen in de omgeving van Vlierzele en Letterhoutem,” vertelt burgemeester Tim De Knyf. “De huiszoeking heeft bezwarend materiaal opgeleverd en het dossier wordt overgemaakt aan het parket.”


“We hebben al langere tijd problemen met gif dat hier en daar opduikt langs onze trage wegen, met alle risico’s van dien voor honden en kinderen. De gemeente heeft alle meldingen en informatie steeds doorgegeven aan de politie, die samen met de natuurinspectie een onderzoek zijn gestart, dat nu dus een verdachte heeft opgeleverd. Er werd mij door enkele burgers al eens een naam doorgegeven maar het blijkt nu toch om een andere persoon te gaan. De huiszoekingen werden uitgevoerd bij een Houtemnaar van middelbare leeftijd die een jager en sportschutter is. Dat de dader nu gevat is hebben we te danken aan alerte buurtbewoners en doorgedreven speurwerk van politie en natuurinspectie.”

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DANCE 2 TRANCE

Power Of American Natives
23:08

HI-LO & DJ Deeon

WANNA GO BANG
23:03

ALEX CASTELLI

Enjoy
22:59

BELTRAN

Smack Yo'
22:56

MAXIM LANY & SYLVAIN ARMAND

Trippin (Radio Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.