Glasverbod in Overpoort nog eens in de spots

Johan Van Bever
6 februari 2024 - 15:42
Glasverbod in Overpoort nog eens in de spots

In de Overpoortstraat staat vanaf 12 februari alles een week lang in het teken van het glasverbod. Banners en borden wijzen nog eens op de maatregel, infocoaches houden sensibiliserende acties én er is extra controle. Nog voor de zomer zijn er nog themaweken rond verantwoord schenken, wildplassen, netheid en gauwdiefstallen.

In het kader van de veiligheid en leefbaarheid in de Overpoortstraat organiseert de Stad Gent in samenwerking met de horeca-uitbaters en de Gentse politie vijf themaweken. De eerste themaweek, van 12 tot 18 februari, focust op het glasverbod. Banners, borden en lichtkranten zetten de boodschap extra in de verf en de infocoaches zetten sensibiliserende acties op poten, zoals ruilacties met papieren bekers. De politie houdt ook extra controles.

Nog voor de zomer staan er nog vier andere themaweken op de planning in de Overpoort. De week van 26 februari, de week van de 100 dagen, focust op verantwoord schenken, de week van 18 maart op het voorkomen van gauwdiefstallen en de week van 15 april op het tegengaan van wildplassen. Tot slot volgt er in mei nog een themaweek rond netheid. Rond elk thema zijn er telkens sensibiliserende acties, wordt de boodschap extra in de verf gezet via sociale media en in de straat zelf, en komen er extra controles.

Laatst gespeeld op Accent

12:43
cover of AFROMAN with Because I Got High

AFROMAN

Because I Got High
12:39
cover of SIGMA with Going Out To The Ravers

SIGMA

Going Out To The Ravers
12:37
cover of R3HAB, A TOUCH OF CLASS with All Around The World (La La La)

R3HAB, A TOUCH OF CLASS

All Around The World (La La La)
12:32
cover of STEPHANI B X MOVADA with Sober (La Da Dee)

STEPHANI B X MOVADA

Sober (La Da Dee)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.