Glazen box van Groot Vleeshuis verhuist

Johan Van Bever
30 september 2023 - 9:22
Glazen box van Groot Vleeshuis verhuist

De grote glazen box in het Groot Vleeshuis verhuist naar de Verbeke Foundation in Kemzeke. De box wordt heropgebouwd in een serre op de kunstsite.

De Stad Gent lanceerde in juni een oproep om de grote glazen box, voorheen de stek van het promotiecentrum voor streekproducten, een nieuwe thuis te geven. Het Groot Vleeshuis wordt immers grondig gerestaureerd om daarna dienst te doen als openbaar fietsonthaalpunt. Een achttal kandidaten kwam op plaatsbezoek. Na een grondige evaluatie werd Verbeke Foundation gekozen als nieuwe eigenaar.

Verbeke Foundation krijgt de box kosteloos, maar zorgt zelf voor de demontage, het vervoer en de heropbouw. Een hele klus, want de constructie is 50 meter lang, 4 meter breed en 3 meter hoog. De palen en glaspartijen worden genummerd en met een rupsmachine op blokken op de Groentenmarkt geplaatst. Een kraan laadt ze daarna op het transport. Een delicaat werkje, want het Vleeshuis staat in stellingen. De verhuis staat gepland binnen enkele weken. Wanneer precies, wordt later nog meegedeeld.

De Verbeke Foundation is trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder verhuisden ook al de iconische wc-rol en de Grande Vaso di Gent, een negen meter hoge vaas, van het Design Museum Gent naar de openluchtexpo.

Laatst gespeeld op Accent

03:37
cover of PLANET FUNK with Chase The Sun

PLANET FUNK

Chase The Sun
03:33
cover of CHRIS BROWN with Turn Up The Music

CHRIS BROWN

Turn Up The Music
03:31
cover of KEVIN FT. S10 with De Leven

KEVIN FT. S10

De Leven
03:28
cover of GUUSJE & BAZART with Blijf Nog Even Hier

GUUSJE & BAZART

Blijf Nog Even Hier
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.