Glazen box zoekt nieuwe thuis

Johan Van Bever
9 juli 2023 - 9:08
Glazen box zoekt nieuwe thuis

De glazen box in het Vleeshuis, even geleden nog de stek van het promotiecentrum voor streekproducten, is op zoek naar een nieuwe thuis. Wie een originele binnenruimte zoekt, kan de box gratis meenemen, al is de ontmanteling voor rekening van de nieuwe eigenaar.

Het Groot Vleeshuis, de voormalige overdekte markt uit de 15de eeuw in hartje Gent, wordt grondig gerestaureerd. Het gebouw doet daarna dienst als openbaar fietsonthaalpunt. De Stad Gent is nu op zoek naar een nieuwe thuis voor de grote glazen box in het gebouw. De box werd in 2002 speciaal ontworpen voor het promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten, die er zijn waren uitstalde.

De Stad Gent wil Gentenaars, organisaties of ondernemers de kans geven om de bijzondere constructie een tweede leven te geven. De box kan bijvoorbeeld dienstdoen als originele expo- of kantoorruimte. De box is 50 meter lang, 4 meter breed en 3 meter hoog en bestaat uit een metalen structuur met grote glaspanelen.

De box kan ontmanteld en opnieuw opgesteld worden, maar omdat de constructie zich in een beschermd gebouw bevindt, zal er een bouwfirma aan te pas moeten komen om alles goed te laten verlopen. Dat gebeurt voor rekening van de nieuwe eigenaar. Een plaatsbezoek of technische specificaties aanvragen kan via fm.themagebouwen@stad.gent. Kandidaten melden zich aan voor 1 augustus 2023.

Laatst gespeeld op Accent

00:50
cover of QUADRAN with Eternally (Radio Mix)

QUADRAN

Eternally (Radio Mix)
00:46
cover of ROBERT ARMANI with Watch It

ROBERT ARMANI

Watch It
00:42
cover of Justus with Tunnel (Extended Mix)

Justus

Tunnel (Extended Mix)
00:37
cover of SAMUEL PAGANINI with Reaching Out

SAMUEL PAGANINI

Reaching Out
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.