Gontrode Heirweg is terug open

Johan Van Bever
28 februari 2020 - 12:34
Gontrode Heirweg is terug open

De werken op de Gontrode Heirweg in Melle en Merelbeke zijn afgelopen en de straat is vrijdag weer opengesteld voor het verkeer. De werken hebben bijna 2 jaar geduurd.

Van aan de Bloemstraat tot aan de Caritasstraat is een nieuw rioleringsstelsel aangelegd. Ook een deel van de Varingstraat is heraangelegd. Een belangrijk aandachtspunt tijdens dit project was de verkeersveiligheid op deze verbinding tussen Merelbeke en Melle. De snelheid wordt er beperkt tot 5O km per uur. Het verkeer op de Gontrode Heirweg heeft voorrang op alle kruispunten. Zowel in Merelbeke als in Melle zijn er snelheidsremmers geplaatst. Fietsers beschikken nu aan beide kanten van de straat over comfortabele enkelrichtingsfietspaden.

De volledige kostprijs van het project bedraagt bijna 9 miljoen euro (excl. btw). Daarvan neemt de gemeente Merelbeke zo’n 3,1 miljoen euro voor haar rekening en de gemeente Melle zo’n 1,9 miljoen euro (excl. btw). FARYS betaalt ongeveer 3,9 miljoen euro (excl. btw) voor de rioleringswerken op het grondgebied van Melle. Merelbeke en Melle kunnen voor het project ook rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid. Het gaat om zo’n 2 miljoen euro voor de riolering en bijna 200.000 euro voor de aanleg van de fietspaden.

 

Laatst gespeeld op Accent

05:26
cover of LARSE with A Part Of

LARSE

A Part Of
05:23
cover of JUDITH with Are U Done

JUDITH

Are U Done
05:21
cover of ATB X TOPIC, A7S with Your Love (9PM)

ATB X TOPIC, A7S

Your Love (9PM)
05:17
cover of LEKI with Over The Rainbow

LEKI

Over The Rainbow
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.