Gontrode Heirweg is terug open

28 februari 2020 - 12:34 | auteur: Johan Van Bever

De werken op de Gontrode Heirweg in Melle en Merelbeke zijn afgelopen en de straat is vrijdag weer opengesteld voor het verkeer. De werken hebben bijna 2 jaar geduurd.

Van aan de Bloemstraat tot aan de Caritasstraat is een nieuw rioleringsstelsel aangelegd. Ook een deel van de Varingstraat is heraangelegd. Een belangrijk aandachtspunt tijdens dit project was de verkeersveiligheid op deze verbinding tussen Merelbeke en Melle. De snelheid wordt er beperkt tot 5O km per uur. Het verkeer op de Gontrode Heirweg heeft voorrang op alle kruispunten. Zowel in Merelbeke als in Melle zijn er snelheidsremmers geplaatst. Fietsers beschikken nu aan beide kanten van de straat over comfortabele enkelrichtingsfietspaden.

De volledige kostprijs van het project bedraagt bijna 9 miljoen euro (excl. btw). Daarvan neemt de gemeente Merelbeke zo’n 3,1 miljoen euro voor haar rekening en de gemeente Melle zo’n 1,9 miljoen euro (excl. btw). FARYS betaalt ongeveer 3,9 miljoen euro (excl. btw) voor de rioleringswerken op het grondgebied van Melle. Merelbeke en Melle kunnen voor het project ook rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid. Het gaat om zo’n 2 miljoen euro voor de riolering en bijna 200.000 euro voor de aanleg van de fietspaden.

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

GLASS ANIMALS

Heat Waves (Oliver Heldens Remix)
19:51

OFENBACH & QUARTERHEAD, NORMA JEAN MARTINE

Head Shoulders Knees & Toes
19:48

ARMIN VAN BUUREN, BILLEN TED, JC STEWART

Come Around Again
19:45

MARSHMELLO, BASTILLE

Happier
19:42

AVA MAX

My Head & My Heart
Bekijk meer platen