Graffitistraatje was woensdag weer wit

4 maart 2020 - 11:43 | auteur: Johan Van Bever

Het Nieuw Gents Universiteitsmuseum pakt uit met leeg boek en verfde het Gents Graffitistraatje wit.

Het GUM (Gents Universiteitsmuseum) schilderde samen met Gentse street art-kunstenaars dit straatje wit als ode aan het witte blad en kondigt zo ook een bijzonder boek aan: ‘Welkom in het hoofd van de wetenschapper’. Het is een boek van Marjan Doom. Zij is directeur van het GUM. Dat nieuwe wetenschapsmuseum opent op 21 en 22 maart de deuren, middenin de Gentse Plantentuin.

Het boek van Marjan Doom is niet zomaar een boek: het is een leeg boek, met enkel een inleiding en het statement: “Soms moet je van een wit blad beginnen om tot nieuwe inzichten te komen.”

Vanaf nu wordt het straatje volledig teruggegeven aan de kunst en zal het zich elke minuut meer vullen met tekeningen en straatkunst. Dit gebeurt in samenwerking met Wallin vzw. Het boek wordt verspreid naar alle Vlaamse scholen, op de campussen van de UGent, in bibliotheek De Krook, via de Boekenjagers en op vele andere plaatsen.

De opening van het nieuwe GUM wordt gevierd op zaterdag 21 en zondag 22 maart 2020 met een feestelijk openingsweekend. Iedereen welkom. www.gum.gent .

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DE JONGENS

Wij
20:04

NIEUWS
20:00

BENSON BOONE

In The Stars
19:56

ED SHEERAN

Overpass Graffiti
19:53

ATOMIC KITTEN

Ladies Night
Bekijk meer platen