Luister Live

Graffitistraatje was woensdag weer wit

- 4 maart 2020 - 11:43

Het Nieuw Gents Universiteitsmuseum pakt uit met leeg boek en verfde het Gents Graffitistraatje wit.

Het GUM (Gents Universiteitsmuseum) schilderde samen met Gentse street art-kunstenaars dit straatje wit als ode aan het witte blad en kondigt zo ook een bijzonder boek aan: ‘Welkom in het hoofd van de wetenschapper’. Het is een boek van Marjan Doom. Zij is directeur van het GUM. Dat nieuwe wetenschapsmuseum opent op 21 en 22 maart de deuren, middenin de Gentse Plantentuin.

Het boek van Marjan Doom is niet zomaar een boek: het is een leeg boek, met enkel een inleiding en het statement: “Soms moet je van een wit blad beginnen om tot nieuwe inzichten te komen.”

Vanaf nu wordt het straatje volledig teruggegeven aan de kunst en zal het zich elke minuut meer vullen met tekeningen en straatkunst. Dit gebeurt in samenwerking met Wallin vzw. Het boek wordt verspreid naar alle Vlaamse scholen, op de campussen van de UGent, in bibliotheek De Krook, via de Boekenjagers en op vele andere plaatsen.

De opening van het nieuwe GUM wordt gevierd op zaterdag 21 en zondag 22 maart 2020 met een feestelijk openingsweekend. Iedereen welkom. www.gum.gent .

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ABC

The Look Of Love
12:25

Pharrell Williams

Gust Of Wind (Radio Edit)
12:21

Chicago

If You Leave Me Now
12:17

Coldplay

My universe (met BTS)
12:13

Triggerfinger

I Follow Rivers