Grafmonument Jan Frans Willems in ere hersteld

Johan Van Bever
4 november 2022 - 1:31
Grafmonument Jan Frans Willems in ere hersteld

Het grafmonument van Jan Frans Willems, naar wie het Willemsfonds werd vernoemd, is weer in volle glorie te bewonderen op de begraafplaats Campo Santo in Sint-Amandsberg.

Dankzij het erfgoedproject ‘Red een graf’ verkreeg het Willemsfonds twee jaar geleden het peterschap van het grafmonument. Het monument kreeg een opfrisbeurt door Atelier Compaan, een steenkapperij en afdeling van het maatwerkbedrijf van Compaan uit Gent. Als maatwerkbedrijf biedt Compaan werk en ondersteuning op maat voor wie elders moeilijker aan de slag kan. Zo hadden de restauratiewerken ook een lokale en sociaal-maatschappelijke insteek.

Sinds woensdag 26 oktober is het monument weer in volle glorie te bewonderen. Om dit te vieren, organiseert het Willemsfonds op 5 november om 10.30 uur een geleide wandeling door Campo Santo. Tot op vandaag wel ‘ns de “Vlaamse heldenheuvel” of” kunstenaarsheuvel” genoemd. De gidsbeurt eindigt aan de voet van het gerestaureerde graf. Daar leidden bestuurslid en voormalig voorzitter van het Willemsfonds Leo Ponteur en voorzitter van de Gentse gemeenteraad Christophe Peeters (Open Vld) de bloemenhuldiging in. De huldiging start rond 12 uur ’s middags.

Laatst gespeeld op Accent

16:58
cover of THE STARLINGS & OZARK HENRY with Under Your Spell

THE STARLINGS & OZARK HENRY

Under Your Spell
16:54
cover of GABRIELLE with Going Nowhere

GABRIELLE

Going Nowhere
16:51
cover of ZINNO with What

ZINNO

What's Your Name?
16:48
cover of ALEXANDER MERLIN with Good Time

ALEXANDER MERLIN

Good Time
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.