Gratis expo in Wintercircus

Johan Van Bever
11 juni 2022 - 8:54
Gratis expo in Wintercircus

Het gerenoveerde Wintercircus in hartje Gent opent in 2023 de deuren als centrum voor technologie en entertainment, maar het iconische gebouw bezoeken kan al nu al. Vrijdag opende de tijdelijke, gratis expo ‘Wat een cirk!’.

Het Wintercircus, dat intussen zo goed als klaar is, heeft vele gezichten gekend. Na het Nieuw Circus en garage Mahy zal het iconische gebouw in 2023 de deuren openen voor het grote publiek als een veelzijdige ontmoetingsplaats rond technologie en entertainment. Wie dat wil, kan eerder al een kijkje komen nemen. Sogent organiseert de gratis expo ‘Wat een Cirk!’, die de rijke geschiedenis van het gebouw belicht aan de hand van beeldmateriaal en projecties.

De expo toont de vele gezichten van het Wintercircus. Rondom de middenpiste ontdek je het verhaal van het gebouw zelf. In de vroegere paardenmanege kom je meer te weten over het Nieuw Circus. De loopcirkels van de paarden komen in beeld en geluid terug. In de vroegere toonzaal langs de Lammerstraat prijken opnieuw twee oldtimers uit het tijdperk van garage Mahy. Ook de oude benzinepompen zijn terug. In de gerestaureerde smeerputten hangen dan weer prachtige foto’s van de wagens van weleer. En de renovatiewerken komen aan bod aan de hand van werffoto’s en architectuurtekeningen.

De gratis expo is toegankelijk vanuit de Sint-Pietersnieuwstraat en is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag telkens van 10 tot 17 uur. Tijdens de Gentse Feesten is de expo elke dag open. Je kan tijdens de openingsuren van de expo ook het gebouw bezoeken met gids. Alle informatie over de rondleidingen vind je terug op sogent.be/expowintercircus.

Edel Maex met Joël De Ceulaer

Laatst gespeeld op Accent

00:31
cover of DASH BERLIN with Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]

DASH BERLIN

Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]
00:28
cover of INJI with THE ONE (Lee Foss & MK Remix)

INJI

THE ONE (Lee Foss & MK Remix)
00:24
cover of REBEL, SIDNEY HOUSEN with Black Pearl (He

REBEL, SIDNEY HOUSEN

Black Pearl (He's A Pirate)
00:22
cover of LF SYSTEM with Hungry (For Love)

LF SYSTEM

Hungry (For Love)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.