Gratis kanovaren in het Houtdok

11 juli 2021 - 12:56 | auteur: Johan Van Bever

Bezoekers van het Kapitein Zeppospark aan het Houtdok kunnen voortaan elke zaterdag en zondag tussen 13 en 17 uur gratis een van de groene kano’s van DOKano ontlenen als ze een volle emmer drijfvuil terugbrengen. Daarvoor werd een uitleenpost in een container opgericht bemand door vrijwilligers van DOKano. Wie koudwatervrees heeft, kan een grijper ontlenen om in het park zwerfvuil op te rapen.

Vorig jaar is er 40.000 kg drijfvuil opgevist uit de Gentse binnenwateren, zo blijkt uit cijfers van DOKano en de Vlaamse Waterweg. Een van de plaatsen met veel drijfvuil is het Houtdok. Dat afval komt er deels via de stroming terecht, maar ook door de vele bezoekers van het omliggende park. Met dit project wil DOKano ervoor zorgen dat bezoekers blijven genieten van de mooie plek en ook zelf een steentje kunnen bijdragen.

Voor dit project bundelt de Stad Gent de krachten met Ivago en DOKano. Mooimakers zorgde met een subsidie voor de nodige financiële middelen. Met die subsidie zal DOKano de komende twee jaar bovendien ook Gentenaars sensibiliseren over afval en activiteiten op poten zetten om afval te verminderen. Ivago stelt op de site materiaal ter beschikking om afval te rapen en haalt het verzamelde vuilnis op.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

FLUME, KAI

Never Be Like You
12:17

BENEE, GUS DAPPERTON

Supalonely
12:15

ALLE FARBEN, KEANU SILVA

Music Sounds Better with You
12:11

JUNIOR JACK

Stupidisco
12:07

MAROON 5

Memories
Bekijk meer platen