Luister Live

Gratis kraantjeswater in Cafés Overpoort

11 maart 2020 - 14:13

Zo goed als alle café-uitbaters van de Overpoortstraat hebben in samenspraak met de Stad Gent beslist om hun klanten voortaan gratis kraantjeswater aan te bieden. In de cafés hangt een extra label om dat kenbaar te maken. Met de maatregel willen de café-uitbaters en de Stad Gent gezond en veilig uitgaan stimuleren.

Tijdens het uitgaan is het belangrijk om voldoende water te drinken omdat alcoholische of gesuikerde dranken gezondheidsrisico’s inhouden.
“Als studenten moeten kiezen tussen een pintje of een glas water, zullen ze hun centen liever aan een pintje spenderen,” zegt burgemeester Matthias De Clercq. “Daarom is het een zeer goede zaak dat de cafés van de Overpoort gratis kraantjeswater aanbieden. Zo zorgen we samen voor een bruisend, maar ook gezond en veilig uitgaansleven in onze stad.”

De Stad Gent wil gezond en veilig uitgaan op zoveel mogelijk vlakken stimuleren en wil zoveel mogelijk clubs, cafés en evenementen stimuleren om mee in te stappen in dit en andere preventieprojecten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

generation@radioaccent.be

GENERATION_1_2
18:03

generation@radioaccent.be

GENERATION_1_1
17:57

Ed Sheeran

Afterglow
17:54

Shapeshifters

Lola's Theme
17:50

Katrina & the waves

Walking on sunshine