Gratis tram- of busrit naar vaccinatiecentrum

19 maart 2021 - 12:44 | auteur: Johan Van Bever

Eerder werd al aangekondigd dat iedereen die gevaccineerd wordt gratis met de tram of de bus naar het vaccinatiecentrum in Flanders Expo kan. De Stad en De Lijn hebben daarvoor nu een procedure uitgewerkt.

Gentenaars moeten voor de heenreis naar het vaccinatiecentrum een ticket kopen. Op vertoon van dat ticket krijgen ze vervolgens na hun vaccinatie een gratis 2-rittenkaart. Ze kunnen daarvoor vanaf 22 maart terecht bij één van de medewerkers in de wachtruimte. Die twee ritten zijn vrij te gebruiken, maar moeten wel nog gescand worden bij het opstappen op de tram of de bus. Ook mantelzorgers die samen met iemand die gevaccineerd wordt het openbaar vervoer nemen, hebben recht op een gratis 2-rittenkaart.

De meest kwetsbare groepen, die de kostprijs van de heenrit moeilijk kunnen voorschieten, kunnen via brugfiguren een aantal gratis tickets krijgen.

Wie al langskwam in het vaccinatiecentrum en zijn of haar ticket nog niet kon inruilen, houdt het bewijs van eerste afspraak en het ticket best bij en kan het omruilen op het moment van de tweede prik.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JACK HARLOW

First Class
23:43

NICK KAMEN

I Promised Myself
23:40

IMAGINE DRAGONS, J.I.D.

Enemy
23:37

LOST FREQUENCIES , CALUM SCOTT

Where Are You Now
23:33

ABBA

Don't Shut Me Down (Clones Remix)
Bekijk meer platen