Gravensteen: Er is nog hoop op een vergelijk

Johan Van Bever
30 april 2021 - 18:57
Gravensteen: Er is nog hoop op een vergelijk

Donderdagavond vond een tweede bemiddelingsronde plaats over de plannen voor het Gravensteen in Gent.

Alle partijen legden hun kaarten op tafel. Het is duidelijk dat de standpunten nog ver uiteen liggen, maar er is nog steeds bereidheid om tot een compromis te komen. Om deze toenadering alle kansen van slagen te gunnen, is de Stad Gent bereid om binnen de contouren van de projectoproep met burgerparticipatie de plannen bij te sturen.

De actiecomités krijgen nu acht weken tijd om een eigen alternatief voor te stellen. Aan de integrale toegankelijkheid mag niet ingeboet worden. Op die manier is er hoop om tot een vergelijk te komen en een gedragen toekomstplan voor het Gravensteen in te dienen. De Vlaamse Regering zal hiervoor extra tijd in de lopende procedure toelaten.

Volgens Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zullen de volgende acht weken cruciaal zijn om een oplossing te vinden. “De plannen aan het Gravensteen zijn in opdracht van de stad Gent. De Vlaamse overheid heeft geen inspraak in de plannen die de Stad Gent finaal zal indienen. Het is hoopgevend dat de  stad bereidheid toont om opnieuw rond tafel te zitten om zo burgerinspraak mogelijk te maken. Om de verzoeningsgesprekken niet nodeloos onder druk te zetten en de nodige zuurstof te geven, zal ik samen met mijn collega Demir de nodige tijd geven binnen de lopende procedure.” 

Laatst gespeeld op Accent

02:10
cover of P!NK with A Million Dreams

P!NK

A Million Dreams
02:08
cover of CLAUDE with Écoutez-moi

CLAUDE

Écoutez-moi
02:04
cover of BEYONCÉ with Run The World (Girls)

BEYONCÉ

Run The World (Girls)
02:01
cover of ELIZA ROSE & CALVIN HARRIS with Body Moving

ELIZA ROSE & CALVIN HARRIS

Body Moving
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.