Luister Live

Gravensteen: Er is nog hoop op een vergelijk

30 april 2021 - 18:57

Donderdagavond vond een tweede bemiddelingsronde plaats over de plannen voor het Gravensteen in Gent.

Alle partijen legden hun kaarten op tafel. Het is duidelijk dat de standpunten nog ver uiteen liggen, maar er is nog steeds bereidheid om tot een compromis te komen. Om deze toenadering alle kansen van slagen te gunnen, is de Stad Gent bereid om binnen de contouren van de projectoproep met burgerparticipatie de plannen bij te sturen.

De actiecomités krijgen nu acht weken tijd om een eigen alternatief voor te stellen. Aan de integrale toegankelijkheid mag niet ingeboet worden. Op die manier is er hoop om tot een vergelijk te komen en een gedragen toekomstplan voor het Gravensteen in te dienen. De Vlaamse Regering zal hiervoor extra tijd in de lopende procedure toelaten.

Volgens Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zullen de volgende acht weken cruciaal zijn om een oplossing te vinden. “De plannen aan het Gravensteen zijn in opdracht van de stad Gent. De Vlaamse overheid heeft geen inspraak in de plannen die de Stad Gent finaal zal indienen. Het is hoopgevend dat de  stad bereidheid toont om opnieuw rond tafel te zitten om zo burgerinspraak mogelijk te maken. Om de verzoeningsgesprekken niet nodeloos onder druk te zetten en de nodige zuurstof te geven, zal ik samen met mijn collega Demir de nodige tijd geven binnen de lopende procedure.” 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Faithless

We come 1
03:28

BTS

Dynamite
03:24

Rolling Stones

Satisfaction
03:21

Cardigans

Erase-Rewind
03:17

Phil Collins

I Missed Again