Groot Reuzenfeest in Wetteren

10 juni 2022 - 23:10 | auteur: Johan Van Bever

2022 is een bijzonder jaar voor onze Wetterse reuzen. Dit jaar blazen Reus en reuzin 400 kaarsjes uit voor hun verjaardag. Daarmee zijn ze bij de oudste en mooiste reuzen van het land. Een goede reden voor een groot feest op de Markt van Wetteren op zaterdag 15 oktober 2022.

In de namiddag is er animatie voor jong en oud. Om 19 uur speelt zich op een groot podium een bijzonder spektakel af met de Wetterse reuzen en acteurs en figuranten uit de gemeente. Ze brengen het meeslepende en dramatische levensverhaal van de twee historische reuzen. Reus en Reuzin lopen elkaar tegen het lijf en worden op slag verliefd. Ze zijn onafscheidelijk en brengen veel tijd samen door. Op een mooie dag bevalt Reuzin van een prachtig reuzenkind. Samen brengen ze vijf gelukkige jaren door tot dit rustige leven abrupt verbroken wordt… Ontdek en beleef het volledige verhaal op 15 oktober.

Na het spektakel kan men genieten van optredens op het groot podium op de Markt.

Een Wetters kind zal de rol van het reuzenkind vertolken. Elk Wetters kind tussen 6 en 12 jaar maakt kans om hiervoor geselecteerd te worden. Je vindt binnenkort meer informatie opĀ www.wetteren.be/reuzenfeest.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MEGHAN TRAINOR

Lips Are Movin
07:56

TOM GRENNAN

All These Nights
07:51

USHER, YOUNG JEEZY

Love In This Club
07:47

CELESTE

Stop This Flame
07:44

ALLE FARBEN & MOSS KENA

Forgot How to Love
Bekijk meer platen