Groot Vleeshuis wordt fietsenstalling

Johan Van Bever
29 januari 2023 - 0:26
Groot Vleeshuis wordt fietsenstalling

Het Groot Vleeshuis, dat op dit moment gestut wordt op advies van stabiliteitsexperts, krijgt een grondige renovatie, met respect voor de historische waarde. Daarna zal het voor vijftien jaar dienstdoen als openbare fietsenstalling. Zo wordt het historisch erfgoed gevrijwaard én heeft de stad er een broodnodige fietsenstalling bij.

Het Groot Vleeshuis is een voormalige overdekte markt uit de 15de eeuw in hartje Gent. Het historische gebouw worstelt al een tijd met ernstige, structurele problemen. Het wordt op dit moment gestut op advies van stabiliteitsexperts en is dan ook gesloten voor het publiek. Om het beeldbepalende gebouw te redden, krijgt het een volledige renovatie, met respect voor de erfgoedwaarde. Daarna krijgt het gebouw opnieuw een publieke functie.

De nood aan openbare fietsenstallingen in de stad is hoog. Het Groot Vleeshuis is als overdekte hal heel geschikt om er een bewaakte fietsenparking in onder te brengen. De locatie ligt langs belangrijke fietsroutes en aantrekkingspolen, is goed zichtbaar en is toegankelijk. Een fietsenstalling is bovendien goed te combineren met het typische open karakter van de middeleeuwse hal. Tot slot wordt ook onderzocht of er nog ruimte is voor een bijkomende, kleine economische invulling.

Laatst gespeeld op Accent

19:50
cover of GIUSEPPE OTTAVIANI with Conscious Mind

GIUSEPPE OTTAVIANI

Conscious Mind
19:47
cover of SHANE-D with Don

SHANE-D

Don't Let Me Down
19:44
cover of L.A. STYLE with James Brown Is Dead

L.A. STYLE

James Brown Is Dead
19:40
cover of SUNSCREEM with Perfect Motion

SUNSCREEM

Perfect Motion
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.