Groot Vleeshuis wordt fietsenstalling

Johan Van Bever
29 januari 2023 - 0:26
Groot Vleeshuis wordt fietsenstalling

Het Groot Vleeshuis, dat op dit moment gestut wordt op advies van stabiliteitsexperts, krijgt een grondige renovatie, met respect voor de historische waarde. Daarna zal het voor vijftien jaar dienstdoen als openbare fietsenstalling. Zo wordt het historisch erfgoed gevrijwaard én heeft de stad er een broodnodige fietsenstalling bij.

Het Groot Vleeshuis is een voormalige overdekte markt uit de 15de eeuw in hartje Gent. Het historische gebouw worstelt al een tijd met ernstige, structurele problemen. Het wordt op dit moment gestut op advies van stabiliteitsexperts en is dan ook gesloten voor het publiek. Om het beeldbepalende gebouw te redden, krijgt het een volledige renovatie, met respect voor de erfgoedwaarde. Daarna krijgt het gebouw opnieuw een publieke functie.

De nood aan openbare fietsenstallingen in de stad is hoog. Het Groot Vleeshuis is als overdekte hal heel geschikt om er een bewaakte fietsenparking in onder te brengen. De locatie ligt langs belangrijke fietsroutes en aantrekkingspolen, is goed zichtbaar en is toegankelijk. Een fietsenstalling is bovendien goed te combineren met het typische open karakter van de middeleeuwse hal. Tot slot wordt ook onderzocht of er nog ruimte is voor een bijkomende, kleine economische invulling.

Laatst gespeeld op Accent

23:31
cover of KYLE WATSON with The Reason

KYLE WATSON

The Reason
23:28
cover of ELIZA ROSE with B.O.T.A. (Baddest Of Them All)

ELIZA ROSE

B.O.T.A. (Baddest Of Them All)
23:25
cover of BLUE SERIGALA with Endeavour

BLUE SERIGALA

Endeavour
23:22
cover of JACK WINS with Have It All (feat. Franky)

JACK WINS

Have It All (feat. Franky)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.