Grootschalige politieactie in Oost-Vlaanderen

Johan Van Bever
29 maart 2021 - 13:10
Grootschalige politieactie in Oost-Vlaanderen

Zaterdagavond hielden de federale en de lokale politiediensten een grootschalige controleactie in Oost-Vlaanderen.

De focus lag voornamelijk op druggerelateerde misdrijven, inbraken in panden en andere vermogensdelicten. Daarnaast was er ook extra aandacht voor verkeer. Tijdens deze actie, waaraan 20 politiezones deelnamen, samen met 10 federale eenheden, werden zo’n 1.300 voertuigen gecontroleerd. Er werden 69 processen verbaal opgesteld voor gerechtelijke inbreuken en 172 personen werden betrapt op een verkeersinbreuk.

Tijdens deze actie werden onder meer 5 personen gerechtelijk gearresteerd om verschillende redenen. Er werd ongeveer 300 gram drugs in beslag genomen, voornamelijk cannabis. Er werd 500 euro cash geld in beslag genomen, afkomstig van een drugverkoop. 4 voertuigen werden in beslag genomen, voornamelijk omdat ze niet verzekerd zijn. 38 personen moesten tijdelijk hun rijbewijs inleveren omdat ze onder invloed waren van drugs of alcohol achter het stuur.

In de politiezone regio Puyenbroeck werd een huiszoeking uitgevoerd in het kader van een drugsonderzoek. Er werd een som geld in beslag genomen. In Gent werd een persoon aangetroffen met een dealerhoeveelheid cannabis. Hij werd gearresteerd, een huiszoeking werd uitgevoerd in Evergem en dat onderzoek is lopende.

Laatst gespeeld op Accent

23:14
cover of TENTH PLANET with Ghosts

TENTH PLANET

Ghosts
23:10
cover of 4TUNE 500 with Dancing In The Dark

4TUNE 500

Dancing In The Dark
23:05
cover of SIED VAN RIEL with Rush

SIED VAN RIEL

Rush
23:01
cover of MARCO V with Godd 2023

MARCO V

Godd 2023
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.