Luister Live

Happy Turkey Day op Arteveldehogeschool: “Amerikaans ontbijt en lunch ten voordele van Rode Neuzen Dag”

14 november 2018 - 16:19

Het is november, dus Thanksgiving Day komt er terug aan in de Verenigde Staten. Enkele studenten Engels, waaronder Robrecht Demaertelaere, aan de Arteveldehogeschool in Gent organiseren in het kader van een project daarom een Happy Turkey Day. “We willen mensen graag iets bijbrengen over de Amerikaanse cultuur, en niets is Amerikaanser dan Thanksgiving Day.”

Op 22 november 2018 organiseren de studenten een typisch Amerikaans ontbijt en lunch in de cafetaria op campus Kattenberg. “Vanaf 8u kunnen studenten onder andere pancakes met maple syrup, donuts, muffins en cereals komen eten. Rond 11u30 schakelen we dan over op lunch, en serveren we onder meer turkey sandwich en pompoensoep. Uiteraard zijn studenten van andere campussen of toevallige voorbijgangers ook welkom, al is het niet direct onze doelgroep. Ook organiseren we een viertal activiteiten met educatief karakter, zodat mensen iets bijleren. Wie alle activiteiten doorloopt, krijgt een kleine beloning. Maar daarover vertel ik liever nog niet te veel.”

Rode Neuzen Dag

Ook past het project, zoals enkele andere op de hogeschool, binnen Rode Neuzen Dag. “Als toekomstig leerkracht vinden we het belangrijk om daarop in te zetten. Alles van eten gaat weg voor een klein prijsje. En alles wat daaruit binnenkomt, schenken we weg aan Rode Neuzen Dag.”

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

John Lennon

Happy xmas
04:29

Mud

Tiger Feet
04:25

Taylor Swift

Willow
04:21

Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, Pink

Lady Marmalade
04:17

Ed Sheeran

Overpass Graffiti