Hart-onder-de-riem-bons in Laarne

29 mei 2020 - 10:12 | auteur: Johan Van Bever

De gemeente Laarne pakt uit met een ‘hart-onder-de-riem-bon’ voor diegenen die het meest getroffen werden door de coronacrisis.

Hiervoor werd een partij overschrijdende werkgroep opgericht die bestond uit het schepencollege en de fractieleiders van alle politieke partijen in Laarne. Er worden bons verdeeld met een gezamenlijke waarde van 350.000 euro.

Elke bon heeft een waarde van 25 euro. Lokale ondernemers die verplicht moesten sluiten en de hinderpremie ontvingen, krijgen elk 30 bons. Lokale ondernemers die meer dan 60% inkomensverlies leden en een compensatiepremie ontvingen, krijgen elk 10 bons. Er gaan ook 10 bons naar de inwoners die minstens 50% tijdelijk werkloos waren gedurende twee aansluitende weken en voor sociaal zwakkere inwoners die bijstand krijgen of zullen krijgen van het OCMW. Verzorgenden en verplegenden die in Laarne of Kalken wonen of werken krijgen als dank 2 bons. Alle andere inwoners kunnen steunen en 2 bons aankopen ten voordele van de lokale handel en krijgen 20% korting.

Oppositiepartij Groen is toch niet helemaal tevreden omdat enkele groepen, zoals bijvoorbeeld zwaar op de proef gestelde eenoudergezinnen uit de boot vallen. Groen had liever een bon voor alle gezinnen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DB Boulevard

Point Of View
10:28

Nienke Goeiemorgen
10:23

LES G.O. CUL-TURE

Darla Dirladada
10:19

Jason Derulo

Take you dancing
10:17

Flemming

Zij wil mij
Bekijk meer platen