Hart-onder-de-riem-bons in Laarne

Johan Van Bever
29 mei 2020 - 10:12
Hart-onder-de-riem-bons in Laarne

De gemeente Laarne pakt uit met een ‘hart-onder-de-riem-bon’ voor diegenen die het meest getroffen werden door de coronacrisis.

Hiervoor werd een partij overschrijdende werkgroep opgericht die bestond uit het schepencollege en de fractieleiders van alle politieke partijen in Laarne. Er worden bons verdeeld met een gezamenlijke waarde van 350.000 euro.

Elke bon heeft een waarde van 25 euro. Lokale ondernemers die verplicht moesten sluiten en de hinderpremie ontvingen, krijgen elk 30 bons. Lokale ondernemers die meer dan 60% inkomensverlies leden en een compensatiepremie ontvingen, krijgen elk 10 bons. Er gaan ook 10 bons naar de inwoners die minstens 50% tijdelijk werkloos waren gedurende twee aansluitende weken en voor sociaal zwakkere inwoners die bijstand krijgen of zullen krijgen van het OCMW. Verzorgenden en verplegenden die in Laarne of Kalken wonen of werken krijgen als dank 2 bons. Alle andere inwoners kunnen steunen en 2 bons aankopen ten voordele van de lokale handel en krijgen 20% korting.

Oppositiepartij Groen is toch niet helemaal tevreden omdat enkele groepen, zoals bijvoorbeeld zwaar op de proef gestelde eenoudergezinnen uit de boot vallen. Groen had liever een bon voor alle gezinnen.

Laatst gespeeld op Accent

13:28
cover of MARCUS & MARTINUS with Unforgettable

MARCUS & MARTINUS

Unforgettable
13:25
cover of POMMELIEN THIJS & KAAT THIJS with Kleine Tornado

POMMELIEN THIJS & KAAT THIJS

Kleine Tornado
13:23
cover of TOPIC & A7S with Out My Head

TOPIC & A7S

Out My Head
13:16
cover of RED HOT CHILI PEPPERS with Snow ((Hey Oh))

RED HOT CHILI PEPPERS

Snow ((Hey Oh))
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.