Luister Live

Heldenbos wordt stuk groter dan verwacht

- 21 mei 2020 - 15:00

De helden van de corona-crisis krijgen samen 16.627 bomen. Het geplande ‘heldenbos’ in Moerbeke zal dus veel te klein zijn.

Het Heldenbos ter ere van alle coronahelden is een overweldigend succes. Dat is een burgerinitiatief dat in Wetteren startte. Per verkochte vlag met het opschrift ‘bedanktMerci’ zou er een boom aangeplant worden. Nadat duizenden burgers in één maand tijd al 2.727 virtuele bomen plantten, komen daar nu nog eens 14.000 extra bomen bij. Zorgorganisatie i-mens zal, dankzij de steun van zijn partners, voor al zijn 14.000 medewerkers en vrijwilligers een Heldenboom planten. Het Wullebos in Moerbeke wordt hierdoor te klein en het Heldenbos wordt uitgebreid met meer dan 5 hectare.

“In het Wullebos in Moerbeke was plaats voorzien voor 3.727 bomen. We moeten dus op zoek naar extra bos voor minstens 13.000 bomen”, zegt Bart Carlier van BOS+. Gezien het succes van de campagne kijken de initiatiefnemers nu al richting lokale overheden, steden, gemeentes en privé-eigenaars om de overige bomen te planten op verschillende locaties in Vlaanderen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Dina Ayada

We got all the time
11:31

Survivor

Eye of the tiger
11:25

Klein Orkest

Over De Muur
11:21

Dream Academy

The love parade
11:17

Bruce Hornsby & The Range

The way it is