Hellende vlakken voor de winkels

Johan Van Bever
9 februari 2024 - 15:51
Hellende vlakken voor de winkels

Gentse handelaars die hun winkel of horecazaak toegankelijk willen maken, kunnen zich nu aanmelden voor een gratis hellend vlak. De Stad Gent koopt immers een 300-tal exemplaren. De actie is bedoeld om handelaars aan te moedigen om structureel aan toegankelijkheid te werken.

Enkele handelaars uit de Kalandestraat, Mageleinestraat, Koestraat en Voldersstraat zijn nu bezig met het uittesten van verschillende types hellende vlakken. Na hun feedback zal de Stad een 300-tal exemplaren aankopen om te verdelen. Zo’n 70 procent gaat naar handelszaken, de rest gaat in een tweede fase naar culturele instellingen en scholen.

Handelaars kunnen nu al hun interesse doorgeven via de stadswebsite. Na een screening ter plaatse zorgt de toegankelijkheidsambtenaar voor de vergunningsaanvraag. Aan een gratis hellend vlak zijn wel voorwaarden verbonden. Zo mag de dorpel van de zaak niet hoger zijn dan 20 centimeter en mag het hellend vlak ook geen hinder vormen voor voetgangers.

De Stad Gent investeert 52.000 euro in de actie, die bedoeld is om handelaars te laten nadenken over toegankelijkheid en te stimuleren om meer structurele ingrepen te doen. Handelaars die grondige toegankelijkheidswerken plannen, kunnen een beroep doen op de subsidie voor verfraaiing van handelspanden.

Laatst gespeeld op Accent

14:33
cover of BANDIT with Jenny (Heaven Can You Hear Me)

BANDIT

Jenny (Heaven Can You Hear Me)
14:29
cover of BRITNEY SPEARS with I

BRITNEY SPEARS

I'm A Slave 4 U
14:27
cover of BRENNAN HEART & TREVOR GUTHRIE with Lose You Tonight

BRENNAN HEART & TREVOR GUTHRIE

Lose You Tonight
14:24
cover of JANET JACKSON with Runaway

JANET JACKSON

Runaway
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.