Helpdesk voor sociale verenigingen

Johan Van Bever
28 februari 2023 - 0:13
Helpdesk voor sociale verenigingen

Om sociale verenigingen te helpen, opent de ‘Verenigingswijzer’ de deuren. De verenigingen kunnen er terecht met vragen rond onder meer subsidies en uitleenmateriaal. De helpdesk werkt zowel online, telefonisch als fysiek op afspraak.

De Stad Gent erkent meer dan 1.500 verenigingen. Daarnaast zijn er nog talloze burgerinitiatieven, bewonersgroepen en andere groeperingen die zich vrijwillig inzetten voor het beter samenleven in de stad. Als bestuurder van zo’n vereniging is het niet altijd makkelijk om te weten te komen wat de verplichtingen zijn, waar je materiaal kunt lenen, welke subsidies er zijn of hoe je een goed dossier schrijft. Vanaf nu kunnen zij met al hun vragen terecht bij een nieuwe helpdesk, de ‘Verenigingswijzer’. Dat kan online via stad.gent/verenigingswijzer, telefonisch op 09 267 03 45, of op afspraak in het Stadskantoor aan het Woodrow Wilsonplein.

De Verenigingswijzer is in een eerste fase bedoeld voor burgerinitiatieven en sociale verenigingen (samenleving- en welzijnsthema’s of doelgroepen zoals etnisch culturele minderheden, senioren, LGBTQ+, personen met een handicap). Als de helpdesk positief wordt geëvalueerd, wordt die mogelijks uitgebreid naar alle Gentse verenigingen.

De Verenigingswijzer opent de deuren op woensdag 1 maart met een infosessie in De Kazematten. Nadien volgt een receptie, waar er tijd is om te netwerken en elkaars werking te leren kennen. Er wordt een 100-tal verenigingen verwacht.

Laatst gespeeld op Accent

02:28
cover of AFROJACK & THERESA REX with Let Me Go

AFROJACK & THERESA REX

Let Me Go
02:25
cover of CALVIN HARRIS, SAM SMITH with Promises

CALVIN HARRIS, SAM SMITH

Promises
02:22
cover of DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE X DAVID GUETTA X AFRO BOYS with She Knows (ft. Akon)

DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE X DAVID GUETTA X AFRO BOYS

She Knows (ft. Akon)
02:18
cover of ZAYN, TAYLOR SWIFT with I Don’t Wanna Live Forever

ZAYN, TAYLOR SWIFT

I Don’t Wanna Live Forever
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.