Heraanleg N70 – R4 in Oostakker

Johan Van Bever
1 november 2020 - 14:13
Heraanleg N70 – R4 in Oostakker

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil in 2021 starten met de heraanleg van de Antwerpsesteenweg in Oostakker ter hoogte van de op- en afritten met de R4.

Het nieuwe ontwerp voor de weg is nu klaar en ligt ter inzage in het kader van het openbaar onderzoek. De kruispunten op deze weg staan al lang bekend als zwarte punten. Het dodelijke ongeval met Nikita Everaert in 2018 bracht dit nog eens dramatisch onder de aandacht. De vernieuwde Antwerpsesteenweg moet dit in de toekomst onmogelijk maken. Het zal een veiligere weg worden voor alle weggebruikers en in het bijzonder voor fietsers en voetgangers. De werken voor de heraanleg zullen in totaal 2 jaar duren.

Tijdens de werken zal de witte fiets die herinnert aan Nikita weggenomen worden. Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters belooft echter dat na de werken de fiets zal teruggeplaatst worden als blijvende herinnering. De werken zouden in het komende voorjaar moeten starten. Doordat ook de volledige riolering vernieuwd wordt, zullen de werken ongeveer twee jaar duren. De werken worden in fases uitgevoerd. Zo zal het verkeer altijd in beide richtingen mogelijk blijven langsheen de werfzone. Zijstraten en de op- en afritten van de R4 zullen wel afgesloten worden op het moment dat de werfzone zich daar bevindt.

Laatst gespeeld op Accent

01:54
cover of WESTBAM with The Mayday Anthem

WESTBAM

The Mayday Anthem
01:50
cover of JORDAN SUCKLEY with Will I

JORDAN SUCKLEY

Will I
01:44
cover of ARRAKIS with The Spice (Silent Breed Mix)

ARRAKIS

The Spice (Silent Breed Mix)
01:41
cover of DJ BART with Wanna Play House

DJ BART

Wanna Play House
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.