Luister Live

Herbestemming kerk Overbeke begint met een spel

- 19 februari 2020 - 22:32

Aan de hand van een spel start de herbestemming van de kerk van Overbeke.  Buurtbewoners bedenken een droom en dat moet stof opleveren voor latere initiatieven. Het spel wordt in maart gespeeld, op donderdag 20 februari is er een infosessie.

Het gemeentebestuur van Wetteren heeft de leegstaande ontwijde kerk van Overbeke in erfpacht en wil ze herbestemmen tot een toegankelijke, levendige wijkplek voor ontmoeting, ontspanning en cultuur. Afgelopen maand werden twee buurtcafés met buurtbewoners georganiseerd in Overbeke. Daaruit bleek een nood aan ontmoetingsmogelijkheden in de wijk.

Er werd gezocht naar een gemeenschapsvormend proces. Zo kwam Oasis Game in beeld. Dat is een Braziliaanse methode die zich richt op het versterken van de sociale cohesie in een wijk door bewoners samen een collectieve droom te laten verwezenlijken. Dat zal in maart gebeuren.

Om alles eens uit te leggen,, is er op donderdag 20 februari om 19 uur voor alle geïnteresseerden een infosessie in het parochiaal centrum van Overbeke.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Cure

Close to me
00:15

Adele

Oh my God
00:10

George Michael

Fastlove
00:06

Björk

It's Oh So Quiet
00:02

Ed Sheeran

Bad habits