Herbruikbaar servies op Winterfeesten

Johan Van Bever
7 december 2023 - 9:05
Herbruikbaar servies op Winterfeesten

De Gentse Winterfeesten, van 7 tot en met 31 december, kiezen voor een waarborgsysteem met herbruikbaar servies. Organisator Look I Like heeft herbruikbare bekers gekocht en veel eetstandjes zullen werken met herbruikbare borden en kommen. Alles wordt ter plaatse gewassen in een wasstraat.

De Gentse Winterfeesten, van 7 tot en met 31 december, beloven opnieuw een feest te worden voor jong en oud. Op het Emile Braunplein is winterbar ‘Chez Babette’ weer van de partij, op de Korenmarkt werd een nieuwe ‘Schirmbar’ of feestpaviljoen geïnstalleerd. Voor de jongsten is er heel wat kinderanimatie, zoals de gekende kerstboomdraaimolen. Uiteraard kunnen bezoekers ook opnieuw genieten van een ritje op het reuzenrad of een toertje op de grootste mobiele rolschaatsbaan in openlucht in België.

Nieuw is dat de Gentse Winterfeesten deze keer voluit voor herbruikbaar servies gaan. Organisator Look I Like investeerde in herbruikbare bekers, kommen, borden en bestek. Die worden verzameld in drie inwisselpunten en worden ter plaatse gewassen in een wasstraat ‘backstage’ op het Sint-Baafsplein. Op die manier is er minder transport nodig én is er tegelijkertijd minder afval. Plastic verpakking en blikjes worden op de Winterfeesten niet meer gebruikt. Voor take-away en voor bepaalde snacks worden wel nog papieren of kartonnen verpakkingen meegegeven.

Laatst gespeeld op Accent

00:38
cover of ZOMBIE NATION with Kernkraft 400

ZOMBIE NATION

Kernkraft 400
00:35
cover of SNAVS with La Guitarra

SNAVS

La Guitarra
00:31
cover of NALIN & KANE with Open Your Eyes

NALIN & KANE

Open Your Eyes
00:28
cover of ELEVVEN with The Distance

ELEVVEN

The Distance
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.