Herdenking Jozef De Brouwer in Impe

Gepost door Johan Van Bever op 22 juni 2022 - 9:57

Op 10 juli herdenken Davidsfonds Lede, Heemkundige kring Lede en Marnixring Aalst Denderend Land priester-historicus Jozef De Brouwer.


In 2020 was het 50 jaar geleden dat Jozef De Brouwer de 1ste Reinaertprijs voor Heemkunde in Oost-Vlaanderen kreeg toegewezen. Pastoor De Brouwer was van kapitaal belang voor de heemkunde en het geschiedkundig onderzoek in de streek.


De coronacrisis zorgde er echter voor dat de viering moest worden uitgesteld. Na twee jaar is het eindelijk zover. Er is een academische zitting met een spreker over heemkunde en over de Reinaertprijs. Verder wordt er een wandeling georganiseerd langs gebouwen die door De Brouwer zijn beschreven, over gebeurtenissen en plaatsen tussen Impe-dorp en Markizaat die met Jozef De Brouwer te maken hebben. Op belangrijke plaatsen wordt een QR-code aangebracht, waardoor meer informatie over leven en werk van Jozef De Brouwer gegeven kan worden. Daarnaast komt er een plechtige inhuldiging van een herdenkingsplaat en een receptie met optreden.


https://www.pastoordebrouwer.be/main/welkom.php

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KYGO, ZARA LARSSON & TYGA

Like It Is
04:27

QUEEN

The Invisible Man
04:25

HANNAH WANTS FEAT. CLEMENTINE DOUGLAS

Cure My Desire
04:20

FARRUKO

Pepas
04:17

AVA MAX

Million Dollar Baby (COASTR. Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.