Herdenking Jozef De Brouwer in Impe

22 juni 2022 - 9:57 | auteur: Johan Van Bever

Op 10 juli herdenken Davidsfonds Lede, Heemkundige kring Lede en Marnixring Aalst Denderend Land priester-historicus Jozef De Brouwer.


In 2020 was het 50 jaar geleden dat Jozef De Brouwer de 1ste Reinaertprijs voor Heemkunde in Oost-Vlaanderen kreeg toegewezen. Pastoor De Brouwer was van kapitaal belang voor de heemkunde en het geschiedkundig onderzoek in de streek.


De coronacrisis zorgde er echter voor dat de viering moest worden uitgesteld. Na twee jaar is het eindelijk zover. Er is een academische zitting met een spreker over heemkunde en over de Reinaertprijs. Verder wordt er een wandeling georganiseerd langs gebouwen die door De Brouwer zijn beschreven, over gebeurtenissen en plaatsen tussen Impe-dorp en Markizaat die met Jozef De Brouwer te maken hebben. Op belangrijke plaatsen wordt een QR-code aangebracht, waardoor meer informatie over leven en werk van Jozef De Brouwer gegeven kan worden. Daarnaast komt er een plechtige inhuldiging van een herdenkingsplaat en een receptie met optreden.


https://www.pastoordebrouwer.be/main/welkom.php

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

THE SCRIPT

Superheroes
21:54

MAJESTIC, NONĂ”

Time To Groove
21:51

LOST FREQUENCIES

Rise
21:49

NICKY YOURE & DAZY

Sunroof
21:45

KOOL & THE GANG

Fresh
Bekijk meer platen