Herdenking Wim De Craene

27 augustus 2020 - 18:32 | auteur: Johan Van Bever

‘Recht naar de kroegen en de wijken’ brengen de ‘Wetterse Bende van Wim’ en CC Nova in Wetteren 5 herdenkingsmomenten rond zanger Wim De Craene.

Op 14 september zal het 30 jaar geleden zijn dat Wim De Craene overleed. Hij werd geboren in Melle. Ongeveer de helft van zijn leven woonde hij in Wetteren. Hij overleed in Gent. Begin dit jaar werd al een grote herdenking voorbereid, maar toen kwam corona. Nu is gekozen voor vijf kleinere evenementen die corona-proof georganiseerd worden.

Het programma bestaat uit drie delen. Eerst is er een compilatie van momenten op de verschillende herdenkingen, aangevuld met anekdotes. Vervolgens speelt een live-band rond Eric De Kesel liedjes van Wim en tot slot worden beelden van Wim zelf getoond, afkomstig van de VRT.

Het programma is te zien in Bar Picar op het Felix Beernaertsplein op donderdag 10 september, aan café ’t Gesproken Dagblad in Wetteren-Overbeke op vrijdag 11 september, aan café De Lindekens in Wetteren-Overschelde op zaterdag 12 september, op de parking van de Heilig Hartbrouwerij in Kwatrecht op zondag 13 september en op het dorpsplein aan café Massemen-Plaetse op maandag 14 september, telkens om 20.30 uur.

Tickets reserveren is noodzakelijk en dat kan aan 5 euro, vanaf vrijdag 28 augustus om 9 uur via CC NOva in Wetteren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

NEIKED, DYO

Sexual
00:09

GALANTIS, DAVID GUETTA & LITTLE MIX

Heartbreak Anthem
00:06

METEJOOR & SNELLE

Kijk Ons Nou
23:59

BERRE

Say My Name
23:56

IAN VAN DAHL

Reason
Bekijk meer platen