Het BROEIt weer in het Duivelsteen

Johan Van Bever
16 mei 2021 - 13:11
Het BROEIt weer in het Duivelsteen

BROEI hield dit weekend zijn openingsexpo in het Duivelsteen in Gent.

Tot en met midden november zet Geeraard de Duivelsteen voor de tweede maal zijn poorten open voor jongeren tussen 16 en 30 jaar. Het is een unieke plek voor organisaties, collectieven én particulieren die werken met de nieuwe generatie. BROEI is een tijdelijk platform en biedt ruimte om te doen, denken en experimenteren. Zowel organisaties, collectieven als particulieren die met jongeren werken, zijn welkom. Ondertussen zijn de eerste 29 organisaties gekend. Zij helpen meebouwen aan BROEI en nemen hun intrek in het Duivelsteen. Maar onze poorten staan altijd open voor enthousiaste initiatieven, boeiende projecten,..

Tijdens de openingsexpositie ‘HET DRAAIT VIERKANT’ kreeg elke organisatie een vierkant waarin ze volledig vrij zijn om zichzelf op eender welke manier voor te stellen. Zo leerde men de nieuwe organisaties kennen, kon men de nieuwste bouwwerken van Constructlab bekijken en zich neervlijen op het terras voor een drankje en een praatje.

BROEI wil vooral een veilige haven zijn voor jongeren die elders uit de boot vallen, een kweekvijver waar talenten de tijd krijgen om te rijpen. Een plek waar jongeren samen kunnen ‘proberen’. Want niets moet en veel is mogelijk, met respect natuurlijk voor het gebouw, voor elkaar en voor de buurt.

Laatst gespeeld op Accent

05:42
cover of LOST FREQUENCIES & DAVID KUSHNER with In My Bones

LOST FREQUENCIES & DAVID KUSHNER

In My Bones
05:38
cover of BLACK BOX with Fantasy

BLACK BOX

Fantasy
05:34
cover of DIMI & DANIEL VERSTAPPEN with Mag Ik Dan Bij Jou

DIMI & DANIEL VERSTAPPEN

Mag Ik Dan Bij Jou
05:31
cover of BABY LASAGNA with Rim Tim Tagi Dim

BABY LASAGNA

Rim Tim Tagi Dim
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.