Het BROEIt weer in het Duivelsteen

16 mei 2021 - 13:11 | auteur: Johan Van Bever

BROEI hield dit weekend zijn openingsexpo in het Duivelsteen in Gent.

Tot en met midden november zet Geeraard de Duivelsteen voor de tweede maal zijn poorten open voor jongeren tussen 16 en 30 jaar. Het is een unieke plek voor organisaties, collectieven én particulieren die werken met de nieuwe generatie. BROEI is een tijdelijk platform en biedt ruimte om te doen, denken en experimenteren. Zowel organisaties, collectieven als particulieren die met jongeren werken, zijn welkom. Ondertussen zijn de eerste 29 organisaties gekend. Zij helpen meebouwen aan BROEI en nemen hun intrek in het Duivelsteen. Maar onze poorten staan altijd open voor enthousiaste initiatieven, boeiende projecten,..

Tijdens de openingsexpositie ‘HET DRAAIT VIERKANT’ kreeg elke organisatie een vierkant waarin ze volledig vrij zijn om zichzelf op eender welke manier voor te stellen. Zo leerde men de nieuwe organisaties kennen, kon men de nieuwste bouwwerken van Constructlab bekijken en zich neervlijen op het terras voor een drankje en een praatje.

BROEI wil vooral een veilige haven zijn voor jongeren die elders uit de boot vallen, een kweekvijver waar talenten de tijd krijgen om te rijpen. Een plek waar jongeren samen kunnen ‘proberen’. Want niets moet en veel is mogelijk, met respect natuurlijk voor het gebouw, voor elkaar en voor de buurt.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Paula Abdul

Rush rush
05:22

Bastille

Pompei
05:19

Kid Cudi Day 'n' nite (old b club)
05:15

Elton John

Club At The End Of The Street
05:11

Twenty One Pilots

The outside
Bekijk meer platen