Het klimaat werd ook door Wetteren ‘geclaimd’: “Tijd voor concrete acties”

7 december 2018 - 8:25 | auteur: Fabian Tack

Als het om het klimaat gaat, dan weten we dat België niet de beste leerling van de klas is. Velen zijn het beu dat er amper iets gedaan wordt om het klimaat te redden, ook Maaike Santy. “Het wordt tijd dat de beloftes omgezet worden in daden.”

Op 2 december werd in Brussel de klimaatmars georganiseerd, een rustige optocht de deelnemers aan de politiek wouden laten zien dat zij wel inzitten met het klimaat. Ze willen dat de regering werk maakt van een goed klimaatbeleid, en snel. Maaike Santy was één van de Wetteraars die meeging naar Brussel. “Drie jaar na de ondertekening van het klimaatakkoord van Parijs zijn er nog steeds geen concrete daden gebeurd. We merken dat mensen zich steeds vaker bewust worden dat er iets moet gebeuren.” En dus trok Maaike met haar hele gezin naar Brussel.

Bos+, een organisatie die de protestmars actief steunde, beloofde voor elke deelnemer een vierkante meter bos te planten. Sommige mensen zouden zich dan ook verkleed als een boom naar Brussel komen. Maaike vertelde dat er een evenement was aangemaakt op Facebook. Hier hebben 100.000 mensen aangegeven dat ze geïnteresseerd waren om te komen. “Maar het effectieve aantal dat gaat komen, is nog onzeker”, zei Maaike. Ondertussen weten we dat er tussen de 65.000 en de 75.000 mensen naar Brussel getrokken zijn.

Tekst:© Maarten Bockstaele
Foto: © Maaike Santy

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MIKA

Lollipop
02:22

MAJESTIC, NONÔ

Time To Groove
02:18

NIELS DE STADSBADER & REGI

De Wereld Draait Voor Jou
02:14

JOJI

Glimpse Of Us
02:10

ALANNAH MYLES

Black Velvet
Bekijk meer platen