Het klimaat werd ook door Wetteren ‘geclaimd’: “Tijd voor concrete acties”

Fabian Tack
7 december 2018 - 8:25
Het klimaat werd ook door Wetteren ‘geclaimd’: “Tijd voor concrete acties”

Als het om het klimaat gaat, dan weten we dat België niet de beste leerling van de klas is. Velen zijn het beu dat er amper iets gedaan wordt om het klimaat te redden, ook Maaike Santy. “Het wordt tijd dat de beloftes omgezet worden in daden.”

Op 2 december werd in Brussel de klimaatmars georganiseerd, een rustige optocht de deelnemers aan de politiek wouden laten zien dat zij wel inzitten met het klimaat. Ze willen dat de regering werk maakt van een goed klimaatbeleid, en snel. Maaike Santy was één van de Wetteraars die meeging naar Brussel. “Drie jaar na de ondertekening van het klimaatakkoord van Parijs zijn er nog steeds geen concrete daden gebeurd. We merken dat mensen zich steeds vaker bewust worden dat er iets moet gebeuren.” En dus trok Maaike met haar hele gezin naar Brussel.

Bos+, een organisatie die de protestmars actief steunde, beloofde voor elke deelnemer een vierkante meter bos te planten. Sommige mensen zouden zich dan ook verkleed als een boom naar Brussel komen. Maaike vertelde dat er een evenement was aangemaakt op Facebook. Hier hebben 100.000 mensen aangegeven dat ze geïnteresseerd waren om te komen. “Maar het effectieve aantal dat gaat komen, is nog onzeker”, zei Maaike. Ondertussen weten we dat er tussen de 65.000 en de 75.000 mensen naar Brussel getrokken zijn.

Tekst:© Maarten Bockstaele
Foto: © Maaike Santy

Laatst gespeeld op Accent

02:13
cover of MK with Take My Chance

MK

Take My Chance
02:10
cover of MAJOR LAZER, JUSTIN BIEBER & MØ with Cold Water

MAJOR LAZER, JUSTIN BIEBER & MØ

Cold Water
02:07
cover of ALOK FT. BEBE REXHA with Deep In Your Love

ALOK FT. BEBE REXHA

Deep In Your Love
02:04
cover of TIËSTO, JONAS BLUE, RITA ORA with Ritual

TIËSTO, JONAS BLUE, RITA ORA

Ritual
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.