Het Posthotel herleeft na overname: “Weinig mensen wisten dat we zo’n grote tuin hadden”

Fabian Tack
25 september 2017 - 19:17
Het Posthotel herleeft na overname: “Weinig mensen wisten dat we zo’n grote tuin hadden”

Jana De Moor, alias de dochter van de vorige eigenaars Paul  en Hilde, nam vorige maand het Posthotel over en Wetteren zal dat geweten hebben. Jana kwam langs tijdens De Kwetteraars. “Ik hoop dat mijn broer snel terug is van reis dat hij kan bijspringen.”

Het Posthotel spreekt nog steeds tot de verbeelding van de gemiddelde Wetteraar. Jana vertelt er dan ook graag over. “Eerst en vooral is het een beschermd moment. Het Posthotel is nu 130 jaar oud en dateert van 1887. Theoduul Polfliet zocht een plek voor zijn koets -en koerierdienst. Daarnaast baatte hij ook een café-restaurant en een hotel uit.” Het gebouw wordt ook gekenmerkt door de beschilderde wanden. “Die zijn van de hand van de Gentse clown Louis Duponcheel. Het verhaal gaat de ronde dat hij in ruil voor kost en inwoon de schilderijen en spreuken op de wanden aanbracht.” Jana maakt nog graag gebruik van die spreuken op sociale media. “Er hangt een spreuk over de kermis: “Dansen springen is het leven = wat kan een kermis beter geven.” Die kon ik niet laten liggen tijdens Wetteren kermis.”

FRAN serveert

Achter in de tuin staat er sinds de opening de Janavan. “Een caravan van waaruit  FRAN tapas en Ricard serveert in het weekend en we zouden ook graag om de maandag, dus de ene week niet en de andere wel, tapas serveren op maandag.” Want het Posthotel is vanaf nu ook elke maandag open. “De maandagen zijn steeds heel druk. In Wetteren zijn veel zaken gesloten dus het was een goede beslissing om open te gaan.”

Jana De Moor te gast tijdens De Kwetteraars

Grote tuin

Ook in het weekend draait de zaak op volle toeren. “We zijn enorm blij met het succes dat het Posthotel heeft, ik had het totaal niet verwacht. Veel meer jongeren vinden hun weg naar ons en we zijn nu meer een aanvulling op bijvoorbeeld de Lemon Bar. Hierdoor is er echt wel een mooie mix tussen jong en oud.  Achteraan heeft het Posthotel ook een tuin. Een grote troef volgens Jana: “Andere zaken in Wetteren hebben niet zo’n groot terras. Vooraan hebben we een klein terras en achteraan is er een vijver met een groot terras waar veel zon is. Veel vrienden van mij wisten niet eens dat er een tuin was! Door meer op sociale media te delen, vinden zij en andere jongeren meer hun weg naar het Posthotel.” En dat succes weegt wel degelijk ook een beetje door: “Ik ben overdonderd maar ook wel vermoeid. Mijn broer Kasper zou na zijn reis wat bijspringen, ik hoop dat hij snel terug is!

Meer info via de Facebookpagina en instagram

Interview,tekst en foto: Shana Van de Velde

*Wegens technische problemen kan het interview niet worden herbeluisterd

 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

10:41
cover of L.A. STYLE with James Brown Is Dead

L.A. STYLE

James Brown Is Dead
10:38
cover of CLAUDE with Parler Français

CLAUDE

Parler Français
10:34
cover of JIMMY SOMERVILLE with Heartbeat

JIMMY SOMERVILLE

Heartbeat
10:31
cover of PNAU with Nostalgia

PNAU

Nostalgia
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.