Het Rodeland ontdekken per fiets

1 oktober 2020 - 15:22 | auteur: Johan Van Bever

Voortaan kan men per fiets het Rodeland ontdekken. Er is een fietsparcours uitgetekend doorheen de gemeenten Oosterzele, Merelbeke, Melle en Gavere.

Dit is een initiatief van het ‘Landschapsproject Rodeland’ waaraan 20 partners deelnemen. Het is de bedoeling het Rodeland verder te ontwikkelen en een eerste concrete realisatie is de fietsroute. De fietsroute is eigenlijk een middel om het ganse project bekend te maken. Het Rodeland heeft bijzonder natuurwaarden en dat wil men met het project nog versterken.

Van de fietsroute is een kaartje gemaakt. Het traject is 40 km lang en slingert door het landschap van het Rodeland. Onderweg vindt men tussen 1 en 31 oktober 14 infoborden met uitleg over het project en de realisaties die op komst zijn. Er is aan de route zelfs een wedstrijd verbonden. Deelnemers kunnen gedurende de maand oktober een cadeaubon winnen en die kan men besteden bij de lokale korte keten bedrijven.

Het parcours en wedstrijdformulier vindt men op www.rodeland.be of in de bibliotheken van Oosterzele, Gavere, Merelbeke en Melle.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

PAT KRIMSON, LOREDANA & 2 FABIOLA

Silence
08:32

GWEN STEFANI

Cool
08:29

$HIRAK, CRISTIAN D, BILAL WAHIB, RONNIE FLEX & BOEF

Als Je Bij Me Blijft
08:26

EVELYN THOMAS

High Energy
08:22

DUA LIPA

Physical
Bekijk meer platen