Heusden: Corona-uitbraak in De Parel

Gepost door Johan Van Bever op 11 maart 2021 - 20:04

In Basisschool De Parel in Heusden werd donderdag een corona-uitbraak vastgesteld.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen testten de voorbije dagen drie leerkrachten en een tiental kinderen positief op het coronavirus, verspreid over meerdere klassen. De schooldirectie greep snel in, nam de juiste maatregelen en informeerde de ouders.

Alle besmette leerkrachten en leerlingen werden in quarantaine geplaatst. Eén volledige klas met meerdere besmettingen werd in quarantaine geplaatst en volgt afstandsonderwijs. In vier andere klassen zit een beperkt aantal leerlingen preventief in quarantaine wegens een hoog-risico contact op school, in de vrije tijd of thuis. Twee klassen volgen noodgedwongen afstandsonderwijs omdat te veel kinderen of de leerkracht afwezig zijn door preventieve quarantaine wegens een hoog-risico contact. Leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar moeten verplicht een mondmasker dragen. Dat is zo bepaald door Onderwijs Vlaanderen.

De situatie is onder controle. Na spoedoverleg tussen de schooldirectie, het schoolbestuur, de eerstelijnszone en de gemeentelijke veiligheidscel werd toch beslist om het mobiele testteam van het UZ Gent in gereedheid te houden, voor het geval de meest recente tests extra positieve resultaten opleveren die niet te herleiden zouden zijn aan hoog-risico contacten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MAROON 5

Memories
06:50

BELLINI

Samba De Janeiro
06:47

ARMAND VAN HELDEN

Wings (I Won't Let You Down)
06:43

COLDPLAY

Every Teardrop Is A Waterfall
06:41

LUM!X

Forget You (with Gabry Ponte)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.