Heusden: Corona-uitbraak in De Parel

11 maart 2021 - 20:04 | auteur: Johan Van Bever

In Basisschool De Parel in Heusden werd donderdag een corona-uitbraak vastgesteld.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen testten de voorbije dagen drie leerkrachten en een tiental kinderen positief op het coronavirus, verspreid over meerdere klassen. De schooldirectie greep snel in, nam de juiste maatregelen en informeerde de ouders.

Alle besmette leerkrachten en leerlingen werden in quarantaine geplaatst. Eén volledige klas met meerdere besmettingen werd in quarantaine geplaatst en volgt afstandsonderwijs. In vier andere klassen zit een beperkt aantal leerlingen preventief in quarantaine wegens een hoog-risico contact op school, in de vrije tijd of thuis. Twee klassen volgen noodgedwongen afstandsonderwijs omdat te veel kinderen of de leerkracht afwezig zijn door preventieve quarantaine wegens een hoog-risico contact. Leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar moeten verplicht een mondmasker dragen. Dat is zo bepaald door Onderwijs Vlaanderen.

De situatie is onder controle. Na spoedoverleg tussen de schooldirectie, het schoolbestuur, de eerstelijnszone en de gemeentelijke veiligheidscel werd toch beslist om het mobiele testteam van het UZ Gent in gereedheid te houden, voor het geval de meest recente tests extra positieve resultaten opleveren die niet te herleiden zouden zijn aan hoog-risico contacten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen