Hinder door afbraak bruggen E40 Erpe-Mere

Johan Van Bever
2 november 2022 - 10:32
Hinder door afbraak bruggen E40 Erpe-Mere

Sinds juli werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan  de vervanging van twee bruggen over en in de E40 in Erpe-Mere. De voorbereidende werken en met name de aanleg van tijdelijke snelweginfrastructuur zijn nu afgerond. De laatste twee weekends van november zullen de eerste bruggen afgebroken worden. Tijdens deze weekends zal de E40 geheel of gedeeltelijk afgesloten worden. Dat zal zorgen voor ernstige hinder. Vanaf 28 november start de opbouw van het eerste deel van de nieuwe spoorwegbrug. Verkeer rijdt vanaf dan tot juni 2023  in versmalde rijstroken langs de werf tegen 50 km/u. De werken moeten helemaal afgerond zijn in het voorjaar van 2024.

In het weekend van 19 november wordt de brug van de Merestraat over de E40 afgebroken. Tussen zaterdag 19 november 21u en zondag 20 november 12u zal de E40 in beide richtingen volledig afgesloten worden tussen het op-en afrittencomplex Erpe-Mere en het complex Aalst.

In het weekend van 26 november wordt de spoorwegbrug in de E40 in de rijrichting van Brussel afgebroken én wordt er aan de andere kant een tijdelijke brug over het spoor gebouwd voor het verkeer richting Gent.  Tijdens deze werken zal het verkeer op de E40  richting Gent kunnen blijven rijden. Het verkeer richting Brussel wordt reeds op grote afstand omgeleid om de verkeersdruk in de omgeving te beperken. De E40 richting Brussel zal aan het complex Merelbeke afgesloten worden vanaf vrijdag 25 november 22u tot maandagochtend 28 november 5u.

de situatie na 27 november

Laatst gespeeld op Accent

22:01
cover of Mixed by Mr. Rewind with AirPlay "The Rewind

Mixed by Mr. Rewind

AirPlay "The Rewind
21:01
cover of Mixed by Royal-T with AirPlay Guest Mix

Mixed by Royal-T

AirPlay Guest Mix
19:57
cover of MR REWIND with Right Back (Radio Master)

MR REWIND

Right Back (Radio Master)
19:54
cover of KID CUDI VS CROOKERS with Day

KID CUDI VS CROOKERS

Day 'N' Nite
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.