HOF in jeugdhuis Yoka: “Gezelligheid troef met vuurkorven en het zingen van psalmen”

Fabian Tack
1 november 2018 - 16:44
HOF in jeugdhuis Yoka: “Gezelligheid troef met vuurkorven en het zingen van psalmen”

Ze hebben hun Halloweenfeest nog maar net achter de rug maar dat betekent niet dat ze aan rusten denken bij het Jeugdhuis Yoka uit Schellebelle. Morgen kan iedereen er genieten van een minifestival en ze organiseren ook mee de intrede van de Sint op 4 november in Schellebelle. “Zelfs de papa’s vinden de intrede leuk.”

De leden van Jeugdhuis Yoka uit Schellebelle weten wel hoe ze een feestje moeten organiseren: “31 oktober was er Poka Yoka bij ons in het jeugdhuis,” zegt Meredith van het jeugdhuis. “ Iedereen  mocht er verkleed naartoe komen en je kreeg dan een gratis shotje.  De mensen die op het feest aankwamen moesten aan ‘the wheel of dead’ draaien en dan kregen ze een shotje dat getint is volgens de Belgische driekleur. Ofwel kregen ze een zwart shotje, een gele of een rode,” aldus Arnout De Smet.

Bezige bijtjes

Morgen hebben de leden van het jeugdhuis al iets nieuws om handen: “Op 2 november hebben we een nieuw evenement. Het noemt HOF en we organiseren het voor de vierde keer. Wij stellen onze tuin dan open voor gezelligheid. We zetten dan vuurkorven, hangen lichtjes op, laten enkele bands komen die akoestisch spelen, ” zegt Arnoud. “Maar wie zich geroepen voelt om te komen zingen is ook altijd welkom,” vult Meredith Bontinck aan.  “Ook worden er psalmen gezongen. We hopen dat er genoeg kandidaten zijn die dat zullen doen.” En wanneer dat feest gedaan is kijken ze alweer uit naar iets nieuws op zondag 4 november: Sinterklaas die uit Spanje komt overgewaaid. “De stoomboot komt eindelijk aan in Schellebelle”, lacht Arnout. “Om 15u komt hij aan en dan krijgen de kinderen snoepjes, zingen en dansen we allemaal. Wij verzorgen ook de evenementen voor de kinderen, want de Sint komt naar de Pastorijtuin en daar krijgen de kindjes de kans om met de zwarte pieten te spelen. De kinderen mogen ook aanschuiven bij de Sint om een cadeautje. Dus dat is wel leuk en zeker een aanrader: zelfs de papa’s vinden het leuk,” lacht Meredith.

Herbeluister hieronder het interview:

Wil je meer informatie over de evenementen ga dan naar de Facebookpagina van Jeugdhuis Yoka.

Tekst: Annelies Greveraars.

Laatst gespeeld op Accent

09:05
cover of MARIAH CAREY with Hero

MARIAH CAREY

Hero
09:01
cover of CULTURE BEAT with I Like You

CULTURE BEAT

I Like You
08:58
cover of KYLIE MINOGUE with In Your Eyes

KYLIE MINOGUE

In Your Eyes
08:55
cover of BRAINSTORM with My Star

BRAINSTORM

My Star
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.