Hoge fijnstofconcentraties in Rieme

Johan Van Bever
2 april 2023 - 23:03
Hoge fijnstofconcentraties in Rieme

Het schepencollege van Evergem nam kennis van de door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) hoge fijnstofconcentraties  gemeten in Rieme.

Groen vroeg om zowel aan de bewoners als aan de gemeenteraad extra informatie over deze metingen te geven en welke stappen er zullen ondernomen worden om dit probleem aan te pakken en wie de mogelijke veroorzakers zijn van de hoge fijnstofconcentraties

De schepen van leefmilieu Josse Verdegem (N-VA) beloofde dat op de gemeenteraadscommissie van april de VMM de metingen zal vrijgeven met de nodige toelichting. Mogelijke veroorzakers van de hoge fijnstofconcentraties zijn Arcelor Mittal, maar ook andere bedrijven uit de ZZO-richting. Bouwbedrijven uit het zuiden en wegenwerken in Rieme zouden ook kortstondig de oorzaak kunnen zijn van de hoge metingen, maar op langere termijn komt vooral Arcelor in het vizier. VMM is in overleg met Arcelor. VMM geeft advies bij vergunningen en doet verder onderzoek naar de mogelijke veroorzakers.

Groen blijft de milieuvervuiling in de kanaalzone strikt opvolgen, ten voordele van de gezondheid onze bewoners en ons leefmilieu.

Laatst gespeeld op Accent

19:37
cover of GOURYELLA with Gouryella

GOURYELLA

Gouryella
19:34
cover of LUM!X & DVBBS with Where Do We Go

LUM!X & DVBBS

Where Do We Go
19:28
cover of Rubber People with Magic Carpet Ride (Yvvan Back Extended Remix)

Rubber People

Magic Carpet Ride (Yvvan Back Extended Remix)
19:24
cover of TRYM with Beyond Light

TRYM

Beyond Light
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.