Hoge fijnstofconcentraties in Rieme

Johan Van Bever
2 april 2023 - 23:03
Hoge fijnstofconcentraties in Rieme

Het schepencollege van Evergem nam kennis van de door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) hoge fijnstofconcentraties  gemeten in Rieme.

Groen vroeg om zowel aan de bewoners als aan de gemeenteraad extra informatie over deze metingen te geven en welke stappen er zullen ondernomen worden om dit probleem aan te pakken en wie de mogelijke veroorzakers zijn van de hoge fijnstofconcentraties

De schepen van leefmilieu Josse Verdegem (N-VA) beloofde dat op de gemeenteraadscommissie van april de VMM de metingen zal vrijgeven met de nodige toelichting. Mogelijke veroorzakers van de hoge fijnstofconcentraties zijn Arcelor Mittal, maar ook andere bedrijven uit de ZZO-richting. Bouwbedrijven uit het zuiden en wegenwerken in Rieme zouden ook kortstondig de oorzaak kunnen zijn van de hoge metingen, maar op langere termijn komt vooral Arcelor in het vizier. VMM is in overleg met Arcelor. VMM geeft advies bij vergunningen en doet verder onderzoek naar de mogelijke veroorzakers.

Groen blijft de milieuvervuiling in de kanaalzone strikt opvolgen, ten voordele van de gezondheid onze bewoners en ons leefmilieu.

Laatst gespeeld op Accent

13:14
cover of AQUA with Barbie Girl

AQUA

Barbie Girl
13:10
cover of BIRDY with Skinny Love

BIRDY

Skinny Love
13:03
cover of PHIL COLLINS with Another Day In Paradise

PHIL COLLINS

Another Day In Paradise
13:00
cover of BRAHIM with Turn The Music Up

BRAHIM

Turn The Music Up
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.