Hoge fijnstofconcentraties in Rieme

Johan Van Bever
2 april 2023 - 23:03
Hoge fijnstofconcentraties in Rieme

Het schepencollege van Evergem nam kennis van de door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) hoge fijnstofconcentraties  gemeten in Rieme.

Groen vroeg om zowel aan de bewoners als aan de gemeenteraad extra informatie over deze metingen te geven en welke stappen er zullen ondernomen worden om dit probleem aan te pakken en wie de mogelijke veroorzakers zijn van de hoge fijnstofconcentraties

De schepen van leefmilieu Josse Verdegem (N-VA) beloofde dat op de gemeenteraadscommissie van april de VMM de metingen zal vrijgeven met de nodige toelichting. Mogelijke veroorzakers van de hoge fijnstofconcentraties zijn Arcelor Mittal, maar ook andere bedrijven uit de ZZO-richting. Bouwbedrijven uit het zuiden en wegenwerken in Rieme zouden ook kortstondig de oorzaak kunnen zijn van de hoge metingen, maar op langere termijn komt vooral Arcelor in het vizier. VMM is in overleg met Arcelor. VMM geeft advies bij vergunningen en doet verder onderzoek naar de mogelijke veroorzakers.

Groen blijft de milieuvervuiling in de kanaalzone strikt opvolgen, ten voordele van de gezondheid onze bewoners en ons leefmilieu.

Laatst gespeeld op Accent

09:12
cover of NAS FEAT. LAURYN HILL with If I Ruled the World

NAS FEAT. LAURYN HILL

If I Ruled the World
09:09
cover of PAKITO with Living On Video

PAKITO

Living On Video
09:05
cover of MARIAH CAREY with Hero

MARIAH CAREY

Hero
09:01
cover of CULTURE BEAT with I Like You

CULTURE BEAT

I Like You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.