Honden aan de leiband

Johan Van Bever
12 juli 2021 - 13:19
Honden aan de leiband

De gemeente Laarne start een sensibiliseringscampagne om honden aan de leiband te houden in de Kalkense Meersen. Natuurpunt deed dat eerder ook al, maar er lopen nog te veel honden los.

Wandelaars hebben snel de neiging om in de wijsheid van een natuurgebied hun hond eens vrij te laten loslopen. Dat heeft wel heel wat gevolgen voor de vogels maar ook voor de reeënpopulatie, zegt gemeenteraadslid Gert Schelstraete (CD&V). Die populatie zou nu verdwenen zijn en het is best mogelijk dat dit komt omdat honden in het wild rondlopen.

In het politiereglement staat dat honden steeds aan de leiband moeten lopen op openbaar domein. Dat is ook het geval op trage wegen of veldwegen en in natuurgebieden. Er hangen nu al bordjes van Natuurpunt dat honden aan de leiband moeten. De gemeente heeft nu ook een affiche gemaakt dat specifiek gericht is op de Kalkense Meersen. Op de affiches staat duidelijk waarom de hond aangelijnd moet blijven. Op de affiches staat ook dat de mensen op de paden blijven en niet zomaar kriskras doorheen de meersen struinen.

Laatst gespeeld op Accent

01:05
cover of DAVE LAMBERT with Not Over You

DAVE LAMBERT

Not Over You
01:00
cover of FATUM with Thade

FATUM

Thade
00:55
cover of KADOC with The Nighttrain

KADOC

The Nighttrain
00:52
cover of JOHNNY DE CITY with Hands Up

JOHNNY DE CITY

Hands Up
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.