Hondenmentor Ine is elke dag met honden bezig: “Maar noem me geen hondenfluisteraar”

Fabian Tack
18 december 2016 - 17:41
Hondenmentor Ine is elke dag met honden bezig: “Maar noem me geen hondenfluisteraar”

In februari bestaat Catella College twee jaar maar honden zijn al 18 jaar een passie voor Ine Casteleyn en ze was te gast tijdens de Kwetteraars: “Het is begonnen op mijn 6 jaar, het duurde weken vooraleer ik contact maakte met een agressieve hond maar uiteindelijk lukte het. Toen wist ik dat honden iets voor mij waren.”

Ine is een hondenmentor. “Ik train puppy’s en test hen maar ik test ook volwassen honden. Dan ga ik op zoek naar gedragsproblemen en begeleid de honden en het baasje.” Daarnaast zoekt ze ook een nieuwe thuis voor hondjes. “Mensen kunnen mij vertellen welke soort hond ze willen en ik ga op zoek bij verschillende asielcentra naar de juiste hond. Meestal via Facebook.” En na die plaatsing houdt het voor Ine niet op. “Daarna volg ik op hoe het contact tussen het gezin en de hond verloopt en dat tot in Zuid-Nederland.”

Die opdrachten zijn niet altijd makkelijk vertelt Ine: “Mijn moeilijkste geval was een zwaar gehandicapte bejaarde man en zijn bejaarde vrouw. Ze wilden een oudere, chocoladebruine labrador hond. Uiteindelijk heb ik de achtjarige ‘Mokka’ gevonden in het asiel. Hij kwam uit een gezin met een kindje van twee jaar dus het verschil was zeer groot maar het was meteen dikke liefde tussen ‘Mokka’ en het koppel.”

15555306_10211553621422758_720944306_o

Wat Ine zo bijzonder is dat ze ook hondenspeeltjes maakt. “Ik maak trekspeeltjes vooral met fleece omdat het zacht is. Het is aangenaam voor de hond en de hond leert zacht te bijten maar het rekt ook beter uit. Daarnaast maakt Ine ook nog snuffelmatten.  “Het is een mat met fleecesliertjes waarin je snoepjes kan verstoppen. Ik heb ze in kleine en grote versies. Een grote mat voor grote honden weegt veel waardoor de hond ze niet overal meetrekken. De mat heeft als doel om honden fysiek en mentaal te kunnen bezighouden. Ze moeten echt stap voor stap op zoek naar de snoepjes.”

Beluister hieronder het interview met Ine:

 

Meer info? Check de Facebookpagina van Catella College of de website.

Interview: Joery Vergeylen, foto: Joery Vergeylen, tekst: Shana Van de Velde

 

Laatst gespeeld op Accent

16:19
cover of FRENNA with Pretty Girls

FRENNA

Pretty Girls
16:16
cover of LEIGH-ANNE with Don

LEIGH-ANNE

Don't Say Love
16:12
cover of JANET JACKSON with When I Think Of You

JANET JACKSON

When I Think Of You
16:10
cover of CAMPBELL & ALCEMIST FEAT. CAITY BASER with Would You (Go To Bed With Me?)

CAMPBELL & ALCEMIST FEAT. CAITY BASER

Would You (Go To Bed With Me?)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.