Honfleurpark officieel geopend

Johan Van Bever
20 mei 2021 - 16:59
Honfleurpark officieel geopend

Muide-Meulestede heeft er een nieuwe groene zone bij, het Honfleurpark. Op de plaats van loods 21 ligt nu een grasveld met speelheuvels, speeltoestellen en een basketbalpleintje.

Ruim 3.500 vierkante meter werd onthard en ingezaaid. Het park werd genoemd naar de Franse havenstad Honfleur. Een aantal van de straten in de omgeving was immers al genoemd naar de thuishavens van de schepen die in de 19de en de 20ste eeuw in de Voorhaven aanmeerden.

Het nieuwe, groene park is voorzien van bomen, speelheuvels en speeltoestellen, maar telt ook enkele unieke kenmerken. Rond het park staan bijvoorbeeld treinwagons die door de buurt gebruikt kunnen worden voor kleine expo’s, workshops, vergaderingen of bijeenkomsten. Naast het park staat een overdekte pergola met een schitterend zicht op de stad. Verder vinden bezoekers er een basketbalterreintje, zandbakken, moestuinbakken en zitelementen.

De Voorhaven maakt deel uit van een beschermd stadslandschap. In het ontwerp van het park werd daarom altijd rekening gehouden met het verleden. Zo verwijst de vorm van de pergola naar de structuur van de loods, bleven kasseien en sporen liggen, werd het oude hekwerk niet verwijderd maar wel vernieuwd, en werden maritieme elementen zoals de kraanbaan in de site geïntegreerd.

Laatst gespeeld op Accent

13:24
cover of JASON DERULO & MICHAEL BUBLÉ with Spicy Margarita

JASON DERULO & MICHAEL BUBLÉ

Spicy Margarita
13:18
cover of ANGÈLE with Bruxelles Je T’aime

ANGÈLE

Bruxelles Je T’aime
13:14
cover of ANOUK with R U Kiddin

ANOUK

R U Kiddin' Me
13:12
cover of SERA X YOUNOTUS with I Can’t Be The Only One

SERA X YOUNOTUS

I Can’t Be The Only One
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.