Honfleurpark officieel geopend

20 mei 2021 - 16:59 | auteur: Johan Van Bever

Muide-Meulestede heeft er een nieuwe groene zone bij, het Honfleurpark. Op de plaats van loods 21 ligt nu een grasveld met speelheuvels, speeltoestellen en een basketbalpleintje.

Ruim 3.500 vierkante meter werd onthard en ingezaaid. Het park werd genoemd naar de Franse havenstad Honfleur. Een aantal van de straten in de omgeving was immers al genoemd naar de thuishavens van de schepen die in de 19de en de 20ste eeuw in de Voorhaven aanmeerden.

Het nieuwe, groene park is voorzien van bomen, speelheuvels en speeltoestellen, maar telt ook enkele unieke kenmerken. Rond het park staan bijvoorbeeld treinwagons die door de buurt gebruikt kunnen worden voor kleine expo’s, workshops, vergaderingen of bijeenkomsten. Naast het park staat een overdekte pergola met een schitterend zicht op de stad. Verder vinden bezoekers er een basketbalterreintje, zandbakken, moestuinbakken en zitelementen.

De Voorhaven maakt deel uit van een beschermd stadslandschap. In het ontwerp van het park werd daarom altijd rekening gehouden met het verleden. Zo verwijst de vorm van de pergola naar de structuur van de loods, bleven kasseien en sporen liggen, werd het oude hekwerk niet verwijderd maar wel vernieuwd, en werden maritieme elementen zoals de kraanbaan in de site geïntegreerd.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JAAP REESEMA

Mijn Kleine Presidentje
20:07

KATE BUSH

Running Up That Hill (Craig Knight Remix)
20:04

NIEUWS
20:01

JONAS BROTHERS, KAROL G

X
19:58

MARISA TURNER

People To People
Bekijk meer platen