Hotelschool Gent maakt 1.000 potten confituur

Johan Van Bever
16 september 2023 - 12:40
Hotelschool Gent maakt 1.000 potten confituur

Liefst 85% van de Belgische leerkrachten heeft afgelopen schooljaar een kind in de klas gehad dat onder de armoedegrens leeft. En steeds meer ongezonde of zelfs lege brooddozen zijn hierbij een teken aan de wand, zo blijkt uit een bevraging bij 317 leerkrachten door Pelicano Kinderarmoedestichting.

Om een steentje bij te dragen in de strijd tegen die problematiek maken de culinaire talenten van Hotelschool Gent liefst 1.000 potten verse confituur. Hiermee maken ze deel uit van de nationale ‘Jam-actie’ van Pelicano Kinderarmoedestichting, BelOrta en Tiense Suiker met als doel maar liefst 20.000 brooddozen te vullen met een gezonde maaltijd.

Bij de leerlingen van de Hotelschool Gent stonden deze week het schillen van zo’n 400 kilo appels op het programma. Om hier liefst 1.000 potten verse confituur van te maken die ze kunnen verkopen voor het goede doel: de ‘jam-actie’ van kinderarmoedestichting Pelicano. Met als doel de brooddozen van kansarme kinderen te vullen. Ze zijn hiermee één van de 10 Belgische culinaire scholen die deelnemen aan de actie, waarmee in totaal dus 10.000 potjes confituur gemaakt zullen worden. De confituur zal door de scholen in hun netwerk verkocht worden. De opbrengst gaat rechtstreeks en integraal naar Pelicano Kinderarmoedestichting.

Laatst gespeeld op Accent

04:17
cover of DESTINY

DESTINY'S CHILD

Bootylicious
04:14
cover of TIËSTO with Drifting

TIËSTO

Drifting
04:11
cover of DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE , DAVID GUETTA · DADDY YANKEE , AFRO BROS · NATTI NATASHA with Instagram

DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE , DAVID GUETTA · DADDY YANKEE , AFRO BROS · NATTI NATASHA

Instagram
04:08
cover of KIM PETRAS & NICKI MINAJ with Alone (James Hype Remix)

KIM PETRAS & NICKI MINAJ

Alone (James Hype Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.