Huis aan huis ophaling asbest in Oost-Vlaanderen

Johan Van Bever
4 maart 2021 - 18:00
Huis aan huis ophaling asbest in Oost-Vlaanderen

24 procent van de Vlaamse gemeenten stapte nog niet mee in een project rond asbestophaling aan huis, waaronder de gemeenten in het werkingsgebied van Ilva in de streek van Aalst en Zottegem. De Oost-Vlaamse gemeenten die geen asbestophaling aan huis organiseren zijn Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Gent, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Kluisbergen, Lede, Maarkedal, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm

76 procent van de gemeenten is wel in een project voor asbestophaling aan huis gestapt. Kleine hoeveelheden asbest kunnen nog op het containerpark worden aangeboden, terwijl grotere hoeveelheden via het systeem van ophaling aan huis verwijderd worden.

Het is niet de bedoeling van bevoegd Vlaams minister Zuhal Demir om lokale besturen te verplichten deel te nemen maar hoopt wel dat de resterende gemeenten zich ook kandidaat stellen deze bronophalingsprojecten te organiseren zodat dit een aanbod kan worden in alle Vlaamse gemeenten. Er zijn op dit moment geen gemeenten die pertinent weigeren om hierin mee te gaan. Het staat de gemeenten vrij een aanvraag in te dienen om een project te organiseren, al dan niet in een intergemeentelijke context.

Laatst gespeeld op Accent

18:41
cover of SHAKIRA with Underneath Your Clothes

SHAKIRA

Underneath Your Clothes
18:37
cover of TAKE THAT with Babe

TAKE THAT

Babe
18:33
cover of THE NOTORIOUS B.I.G. with Mo Money Mo Problems (feat. Puff Daddy & Mase)

THE NOTORIOUS B.I.G.

Mo Money Mo Problems (feat. Puff Daddy & Mase)
18:29
cover of ACE OF BASE with Living in Danger

ACE OF BASE

Living in Danger
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.