Luister Live

Huis aan huis ophaling asbest in Oost-Vlaanderen

4 maart 2021 - 18:00

24 procent van de Vlaamse gemeenten stapte nog niet mee in een project rond asbestophaling aan huis, waaronder de gemeenten in het werkingsgebied van Ilva in de streek van Aalst en Zottegem. De Oost-Vlaamse gemeenten die geen asbestophaling aan huis organiseren zijn Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Gent, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Kluisbergen, Lede, Maarkedal, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm

76 procent van de gemeenten is wel in een project voor asbestophaling aan huis gestapt. Kleine hoeveelheden asbest kunnen nog op het containerpark worden aangeboden, terwijl grotere hoeveelheden via het systeem van ophaling aan huis verwijderd worden.

Het is niet de bedoeling van bevoegd Vlaams minister Zuhal Demir om lokale besturen te verplichten deel te nemen maar hoopt wel dat de resterende gemeenten zich ook kandidaat stellen deze bronophalingsprojecten te organiseren zodat dit een aanbod kan worden in alle Vlaamse gemeenten. Er zijn op dit moment geen gemeenten die pertinent weigeren om hierin mee te gaan. Het staat de gemeenten vrij een aanvraag in te dienen om een project te organiseren, al dan niet in een intergemeentelijke context.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

John Miles

Music
19:50

Harry Styles

Treat people with kindness
19:47

ting tings

shut up and let me go
19:43

Leopold Nord & Vous

C'est L'amour
19:40

Depeche Mode

Just can't get enough