Hulpdiensten bedreigd tijdens interventie in Bavegem

Johan Van Bever
1 maart 2023 - 23:05
Hulpdiensten bedreigd tijdens interventie in Bavegem

Woernsdagvoormiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor bijstand aan een man die verblijft in het vluchthuis van de gemeente in de Kerkkouterstraat in Bavegem. Een vriend van die man had via de noodcentrale melding gemaakt dat betrokkene al enige tijd geen teken van leven meer gaf en vreesde dat de man in nood verkeerde. Aangezien de ambulanciers de woning niet konden betreden, hebben zij op hun beurt de brandweer opgeroepen. Bij aankomst werden de hulpverleners door de bewoner die ze te hulp kwamen, bedreigd met een wapen. De politie heeft toen de 31-jarige man gearresteerd.

“Agressie tegen hulpverleners is onaanvaardbaar. Na dit incident worden zij nu bijgestaan door FIST (fire stress team) en zullen zij de nodige verdere bijstand krijgen. Ik vraag dat het parket in deze zaak de strengst mogelijke bestraffing oplegt” aldus burgemeester Tim De Knyf.

De man werd via het OCMW tijdelijk gehuisvest in een wooncompartiment van het gemeentelijk vluchthuis. Schepen voor sociale zaken en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, Sabrina Coppens wil de man alvast niet terug in het vluchthuis: “Er waren al eerdere incidenten met deze man. Zijn krediet is op en hij is niet meer welkom in het vluchthuis. De burgemeester en ik hebben onze verantwoordelijkheid tegenover de buurt, de medewerkers van onze diensten en de hulpverleners. Hun welzijn en veiligheid zijn onze prioriteit.”

De burgemeester bracht in de namiddag een bezoek aan de betrokken brandweermannen om hen de steun van het bestuur te betuigen. Hij is in overleg met de korpsleiding over verdere juridische stappen tegenover de dader.

Laatst gespeeld op Accent

18:42
cover of THE BRAIDS with Bohemian Rhapsody

THE BRAIDS

Bohemian Rhapsody
18:38
cover of LIGHTHOUSE FAMILY with High

LIGHTHOUSE FAMILY

High
18:34
cover of TNN with La Cucamarcha

TNN

La Cucamarcha
18:31
cover of KRISTINE W with Feel What You Want

KRISTINE W

Feel What You Want
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.