Humanitaire projecten in Libanon

6 mei 2022 - 11:46 | auteur: Johan Van Bever

Een honderdtal jongeren schoven aan tafel voor een Iftar ten voordele van de humanitaire projecten die vzw Aturservice in samenwerking met Masala Gent vzw dit jaar op poten zet in Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon en Palestina.

Slechts enkele weken geleden sloegen beide vzw’s de handen in elkaar om samen te werken aan projecten die kleinschalige, structurele hulp bieden aan onder meer een kleuterschool en een ziekenhuis in Libanon.

Met het geld van de donaties en evenementen wil men enerzijds water verwarmingsinstallaties op zonne-energie plaatsen in een kleuterschool, speeltoestellen en schoolmateriaal kopen. Anderzijds gaat men geneesmiddelen schenken die het ziekenhuis niet kan aanschaffen omdat ze in Libanon niet beschikbaar zijn.

Inmiddels werd 3250 € ingezameld tijdens de maand Ramadan. Doneren kan nog steeds want de actie loopt tot eind september. Dan plannen de initiatiefnemers een groot cultureel slotevenement in Gent waarna een team naar Libanon afreist om ter plaatse de projecten te realiseren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

HARRY STYLES

Watermelon Sugar (Taur Remix)
14:10

NAILPIN

They Don't Know
14:06

REGI, PAULINE

Lost Without You
14:01

TOH NONSTOP
13:58

TUNGEVAAG, KID INK

Ride With Me
Bekijk meer platen