Humanitaire projecten in Libanon

Gepost door Johan Van Bever op 6 mei 2022 - 11:46

Een honderdtal jongeren schoven aan tafel voor een Iftar ten voordele van de humanitaire projecten die vzw Aturservice in samenwerking met Masala Gent vzw dit jaar op poten zet in Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon en Palestina.

Slechts enkele weken geleden sloegen beide vzw’s de handen in elkaar om samen te werken aan projecten die kleinschalige, structurele hulp bieden aan onder meer een kleuterschool en een ziekenhuis in Libanon.

Met het geld van de donaties en evenementen wil men enerzijds water verwarmingsinstallaties op zonne-energie plaatsen in een kleuterschool, speeltoestellen en schoolmateriaal kopen. Anderzijds gaat men geneesmiddelen schenken die het ziekenhuis niet kan aanschaffen omdat ze in Libanon niet beschikbaar zijn.

Inmiddels werd 3250 € ingezameld tijdens de maand Ramadan. Doneren kan nog steeds want de actie loopt tot eind september. Dan plannen de initiatiefnemers een groot cultureel slotevenement in Gent waarna een team naar Libanon afreist om ter plaatse de projecten te realiseren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

YOSHI & RAZNER

A Neverending Dream
20:52

ACRAZE & GOODBOYS

Believe (Extended Mix)
20:48

ANDAIN

Beautiful Things
20:45

MAU P

Gimme That Bounce
20:39

MACKENZIE, JESSY

Innocence
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.