Hundelgemsesteenweg Merelbeke 2 maanden dicht

Johan Van Bever
29 maart 2023 - 23:19
Hundelgemsesteenweg Merelbeke 2 maanden dicht
Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, start op 3 april met werken aan de Hundelgemsesteenweg (N444). Het wegdek wordt heraangelegd en de kruispunten worden verbeterd. De Hundelgemsesteenweg zal daartoe enkele maanden afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Ondernemers blijven bereikbaar maar bestemmingsverkeer moet parkeren buiten de werfzone. Vanaf begin mei starten ook de werken aan de rotonde met de Guldensporenlaan. Daar leggen we veiligere fietspaden aan en zorgen we voor een betere doorstroming tijdens de spits. De werken duren tot eind oktober. 

Op 3 april starten de werken aan de Hundelgemsesteenweg en wordt deze onderbroken tussen de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg (exclusief rotonde) en de Baron Arthur Verhaegenlaan (inclusief kruispunt). Nadien, tot begin juni, schuift de werf op naar de rijweg tussen de Baron Arthur Verhaegenlaan (exclusief kruispunt) en de Waterstraat (inclusief kruispunt) en naar de nieuwe afslagstrook van de rotonde richting de Guldensporenlaan. Ten slotte is de bouw van de nieuwe turborotonde aan de beurt, die werken duren tot eind oktober 2023. Door de werken in de verschillende fasen op te delen is de hinder per zone beperkt in omvang en tijd en wordt de impact op het verkeer en de bereikbaarheid van bewoners en ondernemers zoveel mogelijk beperkt. 

Tijdens de eerste fase is de Hundelgemsesteenweg afgesloten voor auto’s en vrachtwagens. Er is geen gemotoriseerd verkeer mogelijk in de werfzone. Verkeer tussen Merelbeke en Gent rijdt via de Poelstraat, Lamstraat, Salisburylaan en Heidestraat. Voor voetgangers en fietsers is er weinig hinder. Zij kunnen altijd op een veilige manier langs de werf wandelen of fietsen via de huidige fiets- en voetpaden. De bussen van De Lijn volgen een omleiding en enkele haltes zijn geschrapt. De bussen van lijnen 41, 42, 44 en 48 bedienen de haltes Hebbelynckstraat, richting Gent en Merelbeke, niet. Reizigers worden doorverwezen naar de haltes Waterstraat of Kerk. 

Laatst gespeeld op Accent

13:18
cover of ANGÈLE with Bruxelles Je T’aime

ANGÈLE

Bruxelles Je T’aime
13:14
cover of ANOUK with R U Kiddin

ANOUK

R U Kiddin' Me
13:12
cover of SERA X YOUNOTUS with I Can’t Be The Only One

SERA X YOUNOTUS

I Can’t Be The Only One
13:08
cover of GEORGE EZRA with Budapest

GEORGE EZRA

Budapest
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.