IBO ’t Weiken maakt kans op Gouden Kinderschoen met Beertje Bram

27 mei 2018 - 23:10 | auteur: Fabian Tack

De buitenschoolse opvang ’t Weiken in Kalken vangt kinderen van 2,5 tot 12 jaar van alle scholen in en rond Kalken op. Met gemiddeld 65 kinderen is dat best een behoorlijke bende dus. Voor de kinderen is dat niet altijd eenvoudig, en zeker niet voor de allerkleinsten. Opvoedsters Annelies en Sarah werkten een oplossing uit. “Voor de allerkleinste merken wij dat het vaak te druk is. En daarom zijn wij gestart met het ‘Beertje Bram’-project.

Beertje Bram is is een beertje dat mee mag gaan met de kinderen naar huis. “Die heeft een rugzakje aan met daarin een DVD over het reilen en zeilen in de opvang, hoe het eetmoment verloopt, enzovoort. Zo weet elk kind op voorhand hoe een dag in de opvang er uit ziet.” Een kennismakingsfilmpje dus. “En als het te druk is in de opvang, hebben we een aparte ruimte waar ze kunnen kalmeren en even tot rust kunnen komen. Daar kunnen ze op hun gemakje spelen, en uiteraard is Beertje Bram daar ook aanwezig. En dat werkt heel erg goed.”

Gouden Kinderschoen

Maar Beertje Bram doet meer dan alleen kinderen troosten en op het gemak stellen. De opvang heeft zich ingeschreven in de wedstrijd de Gouden Kinderschoen met hun beertje. “Dat is een wedstrijd waar verschillende kinderopvangen aan deelnemen. Wij zenden dan een project in waar wij aan werken. En op die manier kunnen wij een mooie prijs winnen.”

Morgen, op 28 mei, deelt het VVSG-Steunpunt Kinderopvang trofeeën uit aan vijf lokale besturen met eeuwige roem.

Meer info via de website. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KYGO, DNCE

Dancing Feet
19:08

NELLY

Hot In Herre
19:05

SUZAN & FREEK

Onderweg Naar Later
19:02

MOTI

No Scrubs
18:58

BLACK EYED PEAS

Don't Phunk With My Heart
Bekijk meer platen