In de zomer start renovatie Groot Vleeshuis

Johan Van Bever
8 februari 2024 - 15:31
In de zomer start renovatie Groot Vleeshuis

Het restauratiedossier van het Groot Vleeshuis is afgerond. De Stad Gent heeft vandaag de aannemer aangeduid die de restauratie zal uitvoeren. In de zomer van dit jaar gaan de werken van start. De werken zullen twee jaar in beslag nemen en na de restauratie komt er een fietsonthaalpunt.

Het Groot Vleeshuis, de voormalige overdekte markt uit de 15de eeuw in hartje Gent, is al sinds 2019 gesloten voor het publiek. Sinds 2021 wordt het gebouw gestut om de stabiliteit te garanderen. Het grootschalige onderzoek naar de toestand van het Vleeshuis is nu afgerond, het restauratiedossier is klaar. Vandaag heeft de Stad Gent een aannemer aangeduid om de restauratiewerken uit te voeren.

De restauratie gebeurt om de erfgoedwaarde van het gebouw te waarborgen en om het gebouw, vooral de majestueuze hal-structuur, in ere te herstellen. Bij elk onderdeel, van een kleine dakpan tot een grote steunbalk van 11 meter lang, wordt bekeken wat er behouden kan worden en wat er hersteld of vervangen moet worden. De werken zullen twee jaar in beslag nemen. De muurschildering in olieverf wordt tijdens de werken afgeschermd zodat ze goed bewaard blijft.

Laatst gespeeld op Accent

13:44
cover of MAURIZZIO with Feelings

MAURIZZIO

Feelings
13:41
cover of BENSON BOONE with Beautiful Things

BENSON BOONE

Beautiful Things
13:37
cover of PARADISIO with Bandolero

PARADISIO

Bandolero
13:31
cover of PANIC! AT THE DISCO with High Hopes

PANIC! AT THE DISCO

High Hopes
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.