In de zomer start renovatie Groot Vleeshuis

Johan Van Bever
8 februari 2024 - 15:31
In de zomer start renovatie Groot Vleeshuis

Het restauratiedossier van het Groot Vleeshuis is afgerond. De Stad Gent heeft vandaag de aannemer aangeduid die de restauratie zal uitvoeren. In de zomer van dit jaar gaan de werken van start. De werken zullen twee jaar in beslag nemen en na de restauratie komt er een fietsonthaalpunt.

Het Groot Vleeshuis, de voormalige overdekte markt uit de 15de eeuw in hartje Gent, is al sinds 2019 gesloten voor het publiek. Sinds 2021 wordt het gebouw gestut om de stabiliteit te garanderen. Het grootschalige onderzoek naar de toestand van het Vleeshuis is nu afgerond, het restauratiedossier is klaar. Vandaag heeft de Stad Gent een aannemer aangeduid om de restauratiewerken uit te voeren.

De restauratie gebeurt om de erfgoedwaarde van het gebouw te waarborgen en om het gebouw, vooral de majestueuze hal-structuur, in ere te herstellen. Bij elk onderdeel, van een kleine dakpan tot een grote steunbalk van 11 meter lang, wordt bekeken wat er behouden kan worden en wat er hersteld of vervangen moet worden. De werken zullen twee jaar in beslag nemen. De muurschildering in olieverf wordt tijdens de werken afgeschermd zodat ze goed bewaard blijft.

Laatst gespeeld op Accent

19:21
cover of ATB with The Summer

ATB

The Summer
19:18
cover of BECKY HILL with Outside Of Love

BECKY HILL

Outside Of Love
19:15
cover of ARMIN VAN BUUREN with Reflexion (asot 2023 Anthem)

ARMIN VAN BUUREN

Reflexion (asot 2023 Anthem)
19:12
cover of DEORRO & CHRIS BROWN with Five More Hours

DEORRO & CHRIS BROWN

Five More Hours
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.