Inclusief sporten op de G-Sportdag in de Warande: “Voor iedereen met en zonder beperking”

22 mei 2018 - 19:57 | auteur: Fabian Tack

Op 26 mei organiseert de Katholieke Vereniging van Gehandicapten voor de tiende keer een G-Sportdag en voor de eerste keer gaat die door in de Warande. Directeur van de Warande, Rudy Van der Heyden, kwam ons opwarmen. “Voor ieder wat wils, van knuffelturnen tot festivalwip tot levende kicker en rolstoelbasketbal.”

Iedereen van 3 tot 93 jaar is welkom op de G-sportdag vertelt Rudy Van der Heyden. “Het heet inclusief sporten, dat wil zeggen voor iedereen met en zonder beperking. Op die manier kunnen mensen zonder beperking ervaren hoe is het en kunnen ze samen de sporten beoefenen.”

Boccia

Het belooft een gevulde dag te worden, zowel binnen als buiten. “In de voormiddag vinden de groepsactiviteiten plaats vanaf 10. We hebben een begeleide wandeling en fietstocht gepland. En je kan ook zwemmen. Dan is het tijd om iets te eten en in de namiddag zijn er zo’n 20 individuele sporten.” Die sporten zijn zeer gevarieerd. “Het gaat van rolstoelhockey, knuffelturnen en rolstoelbasketbal tot zitvolleybal en boccia. Dat is een petanquespel voor mensen met zichtbeperking.” De tiende editie heeft ook twee speciale activiteiten gepland. “Er zal een festivalwip zijn, dat is een staande wip waar men naar schiet en dan hebben we ook nog een levende kicker. Dat wordt heel bijzonder.”

Je kan op voorhand inschrijven maar ook op de dag zelf. De prijs bedraagt 5 per individu of 10 euro voor het hele gezin.

Meer info via KVG en Facebook.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MARTIN GARRIX, BONO & THE EDGE

We Are The People
20:44

SHAWN MENDES

When You're Gone
20:41

ANGÈLE, ROMÉO ELVIS

Tout Oublier
20:37

PURPLE DISCO MACHINE, EYELAR

Dopamine
20:35

JACK WINS

Live For Tonight
Bekijk meer platen