Inhuldiging Rode Heuvel tijdens kerstmarkt: “Al even wennen aan nieuwe gemeentehuis”

28 november 2017 - 19:06 | auteur: Fabian Tack

Het nieuwe gemeentehuis op het eveneens nieuwe Rode Heuvelplein krijgt stilaan volledig vorm. Grote veranderingen op til in Wetteren dus en op 16 december wordt het plein ingehuldigd. Schepen van Financiën Herman Strobbe (EEN) en communicatieambtenaar Anke Versonnen kwamen vertellen wat die veranderingen zoal zullen inhouden. “Je moet geen klimmer zijn om het gemeentehuis te bereiken.”

” ’t Is geen Montmartre, al is ’t ook een heuvel. Rode Heuvel zo heet het hier, ” zong Wim De Craene in 1973. In februari 2018 wordt het Rode Heuvelplein de plaats waar alle Wetterse administratieve diensten en Bpost worden ondergebracht, 45 jaar na de gelijknamige song van de Wetterse kleinkunstenaar.

Het nieuwe gemeentehuis komt er om verschillende redenen en de aanvraag werd ingediend in de vorige legislatuur. “Het moet vooral een plaats zijn waar Wetteraars op één plaats terecht kunnen met hun vragen. Het oude gemeentehuis is heel oud waardoor de bekabeling voor de It-dienst niet meer optimaal was. Evenmin werden mensen nog goed ontvangen. Er was geen sprake meer van een ‘client experience’, allesbehalve ideaal dus.” Met de verhuis naar het nieuwe gemeentehuis gaat dit volgens schepen Heman Strobbe veel verbeteren. “We gaan ook voor ‘radicaal digitaal’. Een veel betere It-dienstverlening in een andere en betere infrastructuur. Je zal ook niet meer moeten aanschuiven in het gemeentehuis, het is de bedoeling dat er op voorhand afspraken gemaakt worden zodat de medewerkers voorbereid zijn. En belangrijk: je moet geen klimmer zijn om het gemeentehuis te bereiken.”

Verhuis

De verhuis van de gemeentediensten naar de Rode Heuvel is nog niet voor de komende weken. “Vanaf 5 februari zullen we mensen kunnen helpen in ons nieuwe gemeentehuis. De week ervoor zullen we verhuizen en dan zal er een minimale dienstverlening van kracht zijn. De donderdag en vrijdag ervoor zullen vermoedelijk heel wat diensten gesloten zijn om paperassen en computers over te brengen.”

Groene plek

In het achterste deel van het oude gemeentehuis zal de toeristische dienst  worden ondergebracht omdat het gebouw waarin ze zaten, (de oude Free Recordshop) zal worden gesloopt. “In de plaats komt een groene plek en wordt ook de toegang voor voetgangers, politie en brandweer naar het nieuwe gemeentehuis verbeterd. Ook de archivaris zal een plek krijgen in het oude gemeentehuis.”

Kerk in midden

Volgens Herman Strobbe en Anke Versonnen wordt het centrum niet verlegd naar de Schelde. ” Er wordt één omgeving gecreëerd met de Markt en Rode Heuvel. Het centrum wordt uitgerekt en we houden de kerk in het midden. Bovendien zal er ook een horecazaak gevestigd zijn aan het nieuwe gemeentehuis.”

Inhuldiging

De inhuldiging van het plein vindt plaats tijdens de kerstmarkt op 16 december. “Bpost zal er op dat moment al zijn en het plein is ook af. Mensen kunnen dus al eens passeren en wennen aan het idee dat het gemeentehuis er twee maanden later ook z’n intrede doet. Bovendien kan je dan ook de nieuwe brug eens bewonderen die voorlopig nog in aanbouw is. Je kan ook nog gratis parkeren tot het einde van het jaar in de ondergrondse parking van de Scheldekaai.”

Nieuw logo

Met de komst van het Rode Heuvelplein krijgt Wetteren ook een nieuw logo. “We willen een breuk aantonen met het oude Wetteren en het nieuwe Wetteren aan de Schelde (WAS).  Over twee weken zullen we het logo officieel voorstellen en het zal vanaf 1 januari geleidelijk zichtbaar worden. ”

 

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JAMES HYPE, MIGGY DELA ROSA

Ferrari
20:19

NIELS DESTADSBADER

Nooit Alleen
20:16

OLIVIA & PAUL SINHA

Elektriciteit
20:12

STROMAE

Papaoutai
20:09

CLOUSEAU

Vage Herinnering
Bekijk meer platen