Investeringssteun voor nieuwbouw CAW Gent

Johan Van Bever
23 januari 2024 - 23:24
Investeringssteun voor nieuwbouw CAW Gent

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent 5,4 miljoen euro toe voor een belangrijk nieuwbouwproject van CAW Oost-Vlaanderen (Centrum Algemeen Welzijnswerk) in de Muide. De diensten van CAW Oost-Vlaanderen zitten nu verspreid. Dit nieuwe project moet een deel van deze diensten samenbrengen en daarnaast ook voorzien in de opvang van circa 60 personen, met bijzondere aandacht voor hun privacy.

“CAW Oost-Vlaanderen biedt jaarlijks hulp aan 25.000 mensen. De bouwplannen in de Muide in Gent passen in een masterplan en zullen zorgen voor een betere werking en goede begeleiding voor de opvang van heel wat mensen in een dringende noodsituatie, onder meer voor dak- en thuislozen. Het is een groot project dat in de buurt zal worden ingebed en waar ook Vlaanderen via het Vlaams Structuurfonds voor Persoonsgelegenheden met 5,4 miljoen euro mee investeert.” – Hilde Crevits

Het CAW Oost-Vlaanderen vzw heeft een masterplan uitgewerkt waarbinnen het in 3 fasen haar patrimonium wil herschikken en opwaarderen. In de eerste fase zijn er alvast concrete plannen voor een nieuwbouw op een braakliggend terrein in het stadsdeel Muide in Gent. De nieuwe site zal het crisisteam voor Oost-Vlaanderen huisvesten. Daar wordt hulp geboden aan zowel volwassenen als minderjarigen in een dringende noodsituatie.

Laatst gespeeld op Accent

06:48
cover of RED HOT CHILI PEPPERS with Snow ((Hey Oh))

RED HOT CHILI PEPPERS

Snow ((Hey Oh))
06:45
cover of Georgia Ku with A Little More Lost

Georgia Ku

A Little More Lost
06:42
cover of STEPHEN OAKS & NILS VAN ZANDT & IWARO FEAT. NICKY JAM with Descontrol (Outta Control)

STEPHEN OAKS & NILS VAN ZANDT & IWARO FEAT. NICKY JAM

Descontrol (Outta Control)
06:39
cover of CASCADA with Ain

CASCADA

Ain't No Mountain High Enough
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.