Inzamelactie tegen menstruatiearmoede

Gepost door Johan Van Bever op 25 september 2022 - 9:39

Genderspectrum en Casa Rosa nodigt iedereen uit mee te strijden tegen menstruatie-armoede via een inzamelzuil.

Door het plaatsen van een inzamelzuil van Rebelle, roepen Genderspectrum en Casa Rosa mensen op om menstruatiemateriaal te doneren. Het ingezamelde materiaal wordt nadien gratis ter beschikking gesteld aan personen in financieel kwetsbare situaties. Met deze actie helpen deze organisaties het taboe rond menstruatie-armoede de wereld uit, alsook de ongelijkheid die daarmee gepaard gaat. 

Uit een studie van Caritas Vlaanderen uit 2019 blijkt dat 12% van de menstruerende personen tussen 12 en 25 jaar al eens niet genoeg geld had om menstruatieproducten te kunnen kopen. Voor personen in armoede, loopt dit zelfs op tot 45%. Menstruatie-armoede is een onzichtbaar, maar hardnekkig fenomeen in Vlaanderen en brengt zowel fysieke als mentale gezondheidsproblemen met zich mee.

Om menstruatie-armoede tegen te gaan kan je vanaf nu in de inkomhal van Casa Rosa in de Kammerstraat 22 in Gent menstruatieproducten doneren in een inzamelzuil. Menstruatieproducten zoals maandverband en tampons zijn meer dan welkom. Het ingezamelde materiaal wordt nadien via verdeelautomaten gratis ter beschikking gesteld aan personen die het nodig hebben. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

NeKKoN

Dream the dream (original mix)
21:46

BLR feat. Robbie Rise

Lipstick
21:28

MIXED BY SAN SEBASTIAN

AIRPLAY GUEST MIX
21:22

KELLEE

My Love (Luvspunge XXL Mix)
21:10

Faithless

Insomnia (DJ Liberty Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.