Italiaanse prominenten en retrokoers openen Houtem jaarmarkt

Gepost door Johan Van Bever op 9 november 2022 - 23:06

Op donderdagavond 10 november begint de Jaarmarkt van Sint-Lievens-Houtem en en dat gebeurt in aanwezigheid van twee Italiaanse prominenten.

De Italiaanse ambassadeur, Francesco Genuardi,  en de Toscaanse directeur van landbouw en plattelandsontwikkeling, Roberto Scalacci brengen een bezoek aan de Toscaanse standhouders in de thematent op de Markt van Sint-Lievens-Houtem. 

Burgemeester Tim De Knyf is ervan overtuigd dat het lekker eten en drinken, de zuiderse warmte en gastvrijheid en Italiaans charme de bezoekers zullen bekoren. De Toscaanse standhouders zullen daarenboven een belangrijke bijdrage leveren tot de culturele uitwisseling tussen Vlaanderen en Toscane.

De jaarmarkt opent om 18.30 uur met een ludieke retrokoers . Een 80-tal deelnemers nemen het tegen elkaar op in 20 ronden op een klein, gesloten parcours van 1,5 km, langs de Houtemse onverharde en trage wegen. De deelnemers berijden een fiets van vóór 1987, met versnellingen aan de buis. Klikpedalen, vaste pion en geschoren benen (voor mannen) zijn verboden. Bovendien moet de berijder zijn outfit aanpassen. In plaats van het hedendaags ultralicht materiaal, wordt vooral kleding van wol gedragen en ontbreken fraaie petten ook niet.

Na deze geanimeerde, sportieve opening, volgt het officieel gedeelte in de thematent, centraal op het marktplein.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JONAS BLUE, THERESA REX

What I Like About You
19:20

ALAN WALKER

Lovesick
19:15

DESTINY'S CHILD

Say My Name
19:12

SYNDICATE OF LAW

Right On Time
19:10

TCTS

Fuego
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.